Facebook, Manavgat için o özelliği aktif etti

r21 1

Türkiye 28 Temmuz’da başlayan orman yangınlarıyla mücadelesini sürdürüyor. 5 ile sıçrayan yangınlar ile ilgili Facebook yeni bir özelliğini aktif etti.

28 Temmuz’da başlayan ve 5 ilde orman yangınları çıktı. Antalya’da 3, Muğla’da ise 1 kişi hayatını kaybederken, 70 farklı bölgede yangın kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 6 uçak, 9 İHA, 1 insansız helikopter, 1 yangın söndürme tankı, 45 helikopter, 1080 arazöz, 55 iş makinası, 4 binin üzerinde personel ile müdahale ediyoruz şeklinde açıklama yaptı. Kısa sürede birçok bölgede yangınların çıkması nedeniyle sabotaj ihtimalinde de şüphe ediliyor.

Facebook manavgat

Son olarak Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde ormanlık alanda yangın çıkarken, birçok yerde ormana girişler yasaklandı. Hem yeşil alanlar yokolurken, hem insan hem de hayvanların da yaşam alanları küle dönüyor. Sosyal medya sitesi Facebook, yeni bir güvenlik özelliği aktif etti.

Facebook bu özelliği ile beraber özelilkle yangın bölgesindeki insanların birbiri ile rahat iletişim kurmasını ve çevrelerinde olan bitenlerden haberdar olmasını sağlamak amacıyla ‘Güvenlik Durumu Kontrolü’ özelliğini hayata geçirdi.

Özellik ile beraber etkilenen bölgedeki kişiler, olayla ilgili paylaşımda bulunduğunda Güvenlik Durumu Kontrolü aktif olacak. Güvenlik Durumu Kontrolü aktif olduğunda, etkilenen bölgedeki kişiler, Facebook’tan kendilerini güvende olarak işaretleyebilecekleri ve diğer insanların da görebilecekleri özelliği eklediler.

Güvenlik Durumu Kontrolü bildirimine tıklayan kişiler, arkadaşlarının etkilenen bölgede olup olmadıklarını veya güvende olduklarını bildirip bildirmediklerini de görebilecek. Manavgat ile beraber diğer bölgeler için de aktif olacak.

 

Apple, iPhone üretiminde sıkıntı yaşayabileceğini açıkladı