BMW Güney Kore’den özür diledi!

BMW

Alman otomotiv devi BMW, Ocak-Temmuz ayları arasında Güney Kore bulunan 27 otomobilde çıkan motor yangınlarından dolayı özür diledi. İşte detaylar.

Son altı ayda bazı BMW modellerinde çıkan motor kaynaklı yangınlar Güney Kore basınında geniş yankı uyandırdı. Tutanaklara göre sayısı 30’u bulan BMW marka otomobilde yangın çıktı ve bu durum kullanıcılar tarafından büyük tepki gördü.

Konu ile ilgili açıklama yapma ihtiyacı duyan şirketin Güney Kore departmanı ise Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda şirketin Güney Kore sorumlusu Hyo-joon, “Ülkede son dönemde meydana gelen yangınlar silsilesi nedeniyle BMW kullanıcılarında ve Güney Kore hükümetinde yarattığımız endişeden dolayı özür dileriz” şeklinde bir açıklamada bulundu.

BMW, Güney Kore’de tam 106 bin dizel otomobili geri çağıracak!

Alman otomotiv devi, 20 Ağustos itibariyle ülkedeki 106 bin dizel otomobili geri çağıracağını açıkladı. Ayrıca bu araçların arasında 520d gibi Premium modellerin de olması oldukça dikkat çekti. Şirket, araçları servislere geri çağırma sebebini ise araçların EGR (Exhaust Gas Recirculation) yani Egzoz gazı devir daim sistemlerindeki tespit edilen bir hata olarak açıkladı.

Öte yandan Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı yaşanan yangınlar nedeniyle Alman otomotiv devi hakkında kapsamlı bir soruşturma başlattığını duyurdu. Çünkü otomobillerinde yangın çıkan 13 Güney Koreli vatandaş, Alman otomobil üreticisine tazminat davası açtı. Bakanlık ise açılan davaları yakın takibe aldı.

2019 model Chevrolet Corvette Grand Sport hurdaya döndü!

BMW