Türkiye’de maskesiz gezilebilecek tarih açıklandı işte detaylar

koronavirüs

Dünya genelinde büyük sorunlara neden olan koronavirüsten etkilenen Türkiye’de, maskesiz gezilebilecek tarih açıklandı. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Türkiye’de, maskesiz gezilebilecek tarih merak edilirken pandemi nedeniyle şu anda 70 milyona yakın insan hastalandı. Aynı şekilde ölü sayısının çok ciddi rakamlara ulaşması ise adeta işi trajedi noktasına getirdi. Sağlık Bakanlığı hem hastalık kapılmaması hem de hastalığın bulaştırılmaması için son derece önemli bir karar almıştı.

Alınan karara göre herkes dışarıda maske ile gezecekti. Bu durum her ne kadar ilk etapta kabul edilmese bile yine de ilerleyen zamanlarda herkes alıştı. Şimdi ise maskesiz hayatın ne zaman mümkün olacağı merak ediliyor.

Türkiye’de maskesiz dolaşılabilecek tarih ortaya çıktı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara tarafından yapılan açıklamalar, aslında fazla karamsar olunmaması gerektiğini gösteriyor. Bilim kurulu üyesi yaptığı açıklamalarda toplumun yüzde 60 gibi bir bölümünün aşılanması sonucunda maskesiz hayata geri dönme ihtimalinin olduğunu söyledi.

Yapılan açıklamalarda eğer herhangi bir problem yaşanmazsa Haziran-Temmuz aylarına kadar maskesiz yaşama geri dönme ihtimalinin olduğu da ifade edildi. Böylece en azından elimizde bir tarih oluştu.

Salgın ile alakalı en önemli sorunlardan birisi de hiç şüphesiz belirsizliği. Yani kimse ne zaman biteceğini veya ne zaman normal hayata döneceğimizi bilmiyor. Ancak bilim kurulu üyeleri tarafından son zamanlarda yapılan açıklamalar normal hayata dönüş tarihlerini ortaya çıkarıyor.

Dünya genelinde normale dönmek çok daha önemli gibi görünüyor. İnsan ırkının tamamı ya da en az yüzde 60 gibi bir bölümü aşılanırsa virüs hayatımızdan çıkabilir. Sizce bilim kurulu üyeleri bu konuda iyimser mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.