Türkiye’de aşının yapılacağı tarih belli oldu: Cumhurbaşkanı açıklama yaptı

Türkiye'de aşının yapılacağı tarih

Türkiye’de aşının yapılacağı tarih sonunda belli oldu. Uzun süredir bu tarih bekleniyordu. Cumhurbaşkanı konuyla alakalı son derece önemli bir bilgi verdi.

Birçok ülke başlamasına rağmen Türkiye’de aşının yapılacağı tarih henüz net değildi. Sağlık sistemi üzerinde büyük bir ağırlık oluşturan koronavirüs, aşı yardımıyla bitirilmek isteniyor. Ancak bunu sağlayabilmek için hızlı bir şekilde aşılama çalışmalarına başlamak şart. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bu ve bunun gibi önemli başlıklar için toplandı.

Salgın ile ilgili şu anda en önemli konu toplumun büyük bir bölümünün aşı olmasını sağlayabilmek. Bu sayı ne kadar artırılırsa o kadar fazla koruma sağlanma ihtimali ortaya çıkar. Sağlık Bakanlığı ve diğer yetkililer işte tam da bu nedenle aşılama faaliyetlerine çok ciddi bir önem gösteriyor.

Maske ve sosyal mesafe aşı kadar önemli

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında yapılan açıklamalarda, sosyal mesafe ve maske gibi tedbirlere de yer verildi. Bu tedbirleri almanın en az aşı kadar önemli olduğu ifade edildi. Özellikle kış aylarında insanlar çok dikkat etmeye başlasa bile yaza doğru maske takmak biraz daha zor olabiliyor.

Türkiye'de aşının yapılacağı tarih

Sosyal mesafesini koruyan ve maskesini ve takan insanlar aşı ile birlikte sağlıklarına önemli ölçüde kavuşabiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre, çin menşeili aşı bu korumayı sağlayacak. Şu an için 3 milyon doz Türkiye’ye geldi. Peki aşının vurulma tarihi net olarak belli mi?

Yapılan açıklamalara bakıldığında, aşının bu hafta içinde Perşembe veya Cuma günü kullanılmaya başlanacağı ifade edildi. Öncelik elbette ilk olarak yaşlılara sağlık çalışanlarına ve kronik hastalara verilecek. Herkes aşının ne kadar etkili olacağını fazlasıyla merak ediyor.