Türkiye’de koronavirüs Delta varyantı en üst seviyelere çıkıyor: Acil önlemler alınabilir

bilim kadını

Türkiye’de koronavirüs Delta varyantı her geçen gün daha fazla yayılıyor. Hatta bu öyle bir duruma geldi ki neredeyse sadece delta varyantı kaldı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Covid-19 hem Türkiye’de hem de dünyada büyük bir hızla yayılmaya devam ediyor. Herkes rahat bir nefes almaya başlarken karşımıza yepyeni varyantlar çıkıyor. Hatırlayacağınız üzere bir dönem İngiltere varyantı korku salmıştı. Hemen ardından Güney Afrika varyantı ortaya çıktı.

Bugünlerde çok daha tehlikeli bir Covid-19 mutasyonu yayılıyor. Gelen son detaylara göre Delta varyantı Türkiye’de Ağustos ayı içerisinde yüzde 80 seviyelerine bile çıkabilir. Bu, tahmin edilenden çok daha yüksek bir rakam.

Türkiye’de koronavirüs Delta varyantı hızla yayılıyor

“Aşılar, mutasyonlar ve Delta varyantı” isimli programda konuşan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülay Korukluoğlu, yeni bir varyant hakkında uyarıda bulundu. Delta varyantı olarak bilinen bu mutasyon Türkiye’de üst seviyelere kadar ulaştı. Hastaneye yatırma ihtimali daha yüksek olan bu mutasyon korku yaratmaya devam ediyor.

Türkiye'de koronavirüs Delta varyantı

Sağlık Bakanlığı aşıların mutlaka tüm vatandaşlar tarafından uygulanması gerektiğini düşünüyor. Böylece Delta varyantı başta olmak üzere tüm Covid-19 çeşitlerine karşı koyulabilir. Ayrıca sürü bağışıklığı kazanılarak toplum eski haline gelebilir. Fakat Delta varyantı buna izin verecek gibi görünmüyor. Hastanelerdeki doluluk oranı düşmesine rağmen yeniden yükselebilir.

Koronavirüs aşısı göğüslerde silikon varmış gibi gösteriyor

Maske kuralı iptal edilebilir gibi söylentiler ortaya çıkmıştı. Fakat Delta varyansının özellikle maske kullanmayan kişilere çok ciddi şekilde bulaşması kafaları karıştırdı. Muhtemelen maske kuralı uzun bir süre daha iptal edilmeyecek. Peki siz yaşanan tüm bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?