Türkiye’de en çok izlenen filmler (8 – 14 Temmuz)

anebell

#İŞBİRLİĞİ

Ülkemizde geçtiğimiz hafta sonu en çok izlenen filmler netlik kazandı. Yabancı filmlerin zirveyi kovaladığı haftada ilk 5’e 2 yerli yapım girebildi. İşte geçtiğimiz hafta en çok izlenen filmler.

Şu aralar vizyona öyle kaliteli bir yerli yapım film girmiyor. Geniş ölçekli baktığımızda, son olarak Organize İşler 2 Sazan Sarmalı’nın hatırı sayılır bir başarı yakaladığını görüyoruz. Zaten sonrasında 1 milyon seyirci barajını aşan bir yapım bile olmadı.

Peki geçtiğimiz hafta sonu en fazla seyirciyi sinema salonlarına çekmeyi başaran yapımlar hangileri oldu? Hemen baştan belirtelim. Box Office Türkiye’nin sunduğu verilere göre oluşturduğumuz listede yabancı filmler ağırlıkta bulunuyor.

Zaten son birkaç aydır, Türkiye’deki sinema salonları yabancı filmler sayesinde doluyor diyebiliriz. Malum Mars Grup ile yapımcılar arasında yaşanan gerginlik, merakla beklenen bazı yapımların vizyon tarihini de ertelemişti. Eğer bu gerginlikler yaşanmamış olsaydı Cem Yılmaz’ın KaraKomik Filmler isimli yapımı ve Şahan Gökbakar’ın Recep İvedik 6’sı çoktan vizyona girmiş olacaktı. Haliyle bahse konu iki yapımın da belli bir vizyon potansiyeli bulunuyor. Recep İvedik 6’nın 5 milyon, Karakomik Filmler’in ise 2 milyondan fazla seyirciyi sinema salonlarına çekmesine kesin gözüyle bakılıyordu.

Yurt dışındaki filmler listesi için tıklayın

Peki yerli yapımların zayıf kaldığı dönemde zirvede hangi yapımlar yer aldı. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri geçtiğimiz hafta ülkemizde en çok izlenen filmler listesi ile başbaşa bırakalım. İşte Türkiye’de en çok izlenen filmler.

Geçtiğimiz haftanın hit filmleri

Annabelle 3

Hafta Sonu Seyirci Sayısı: 22.594
Toplam Seyirci Sayısı: 217.072