Geçtiğimiz hafta Türkiye’de en çok izlenen filmler

en çok izlenen filmler 1

Tam 17 hafta bir Türk filmi en çok izlenen filmler listesinde hafta sonunu zirvede kapatmayı başardı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Uzun süredir vizyona öyle hit bir Türk filmi girmedi. Dolayısıyla hal böyle olunca, Türkiye’de en çok izlenen filmler listesinin zirvesi de yabancı filmlere kalmış oldu. Yaklaşık olarak 17 haftadır, zirvede yerli bir yapım görmemiştik. Fakat geçtiğimiz hafta sonu bu döngü Siccin 5 ile kırıldı.

İşte Türkiye’de en çok izlenen filmler

Box Office Türkiye tarafından paylaşılan rakamlara göre, geçtiğimiz hafta en çok izlenen filmler listesinin zirvesinde Siccin 5 yer alıyor. Film vizyondaki ilk hafta sonunda 84.504 izleyiciye ulaşarak, 27 hafta sonra zirvede yer alan ilk yerli yapım oldu.

Listenin ikinci sırasında ise vizyondaki ikinci haftasını geride bırakan Meg: Derinlerdeki Dehşet yer alıyor. Film 55.885 izleyiciye ulaşarak, ülkemizdeki toplam seyirci sayısını 238.333’e çıkardı.

Meg’in ardından ise vizyondaki 4. haftasını da geride bırakan Görevimiz Tehlike Yansımalar geliyor. Film geçtiğimiz hafta sonu 30.291 seyirciye ulaşarak toplamda 522.903 izleyiciyi sinema salonlarına çekmiş oldu.

13.195 kişi tarafından seyredilen Karanlık Zihinler dördüncü, 12.768 kişi tarafından seyredilen Otel Transilvanya 3 ise 5. sırada yer aldı.

Önümüzdeki hafta İnanılmaz Aile 2 gibi bazı iddialı filmler vizyona girecek. Muhtemelen bu sıralamada da hayli değişiklikler olacaktır.

ABD sinemalarında Asya rüzgarı esiyor