Türkiye’de en çok izlenen 10 yabancı film (1989 – 2019)

avengers 1

#İŞBİRLİĞİ

Şu aralar herkes Endgame’in Avatar’ı geçip geçemeyeceğini tartışıyor. Peki ülkemizde durum ne? İşte Türkiye’de en çok izlenen 10 yabancı film.

Malum şu aralar vizyona Avengers Endgame fırtınası esiyor. Vizyondaki 3. hafta sonunu geride bırakan yapım şimdiden 2.4 milyar dolarlık hasılata erişmiş durumda. Hali hazırda gelmiş geçmiş en çok hasılata ulaşan 2. film olmayı başaran Avengers Endgame’in önünde tek bir engel kaldı. O da 2009 yılında vizyona girmiş olan Avatar.

Avatar 3D kameralar kullanılarak çekilen ilk filmdi. O zamanlar da 3D yeni bir teknoloji olduğu için bunu iyi kullandılar. Sonuç olarak ne kadar hak ettiği çok tartışılsa da Avatar gelmiş geçmiş en çok hasılata erişen yapım oldu.

Peki ülkemizde durum ne? Türkiye’de en çok izlenen 10 yabancı film hangisi? Bu yazımızda sizlere ülkemizde en çok izlenen 10 yabancı film listesini paylaşacağız.

Hemen baştan belirtelim. Türkiye’de en çok izlenen yabancı filmler listesinin zirvesinde ne Avengers, ne Avatar, ne de Titanic yer alıyor. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri Box Office Türkiye verilerine göre hazırladığımız listemizle başbaşa bırakalım. İşte ülkemizde en çok seyirciyi sinema salonlarına çeken yabancı filmler.

En çok izlenen yabancı filmler

10) Hobbit Beş Ordunun Savaşı

Vizyon Tarihi: 17 Aralık 2014
Gösterim Süresi: 12 hafta
Toplam Seyirci: 1.647.727