Google Rivet uygulaması çocuklara doğru okumayı öğretecek

Google Rivet

Çocukların doğru okuma becerisinin geliştirilmesi için yapılan Google Rivet uygulaması, bazı önemli detaylar barındırıyor. Google şirketinin 7’den 70’e herkese hitap etme isteği nedeniyle bu uygulama son derece önemli.

Ana dillerini doğru telaffuz ederek öğrenmelerini istediğimiz çocuklar, bunu genellikle kitaplar üzerinden yapmaya çalışır. Her ne kadar okulda bununla ilgili gerekli eğitimler verilse bile, bazı durumlarda yetersizlik ortaya çıkabiliyor. Google bu yetersizliği ortadan kaldırmak ve çocukların okuma konusunda telaffuzlarını hızlı bir şekilde geliştirebilmek için yeni bir uygulamayı kullanıma sunuyor.

Google Rivet uygulaması beta aşamasında

Rivet uygulamasını deneyerek kalıcı bir başarı elde etmek isteyen Google, şu an için beta aşamasında devam ediyor. Ayrıca iOS üzerinden de kullanımının sağlanması için gerekli yazılım çalışmalarına devam ediliyor.

Rivet uygulaması

Rivet uygulamasını açan çocuklara, herhangi bir kitap seçmesi söylenir. Google üzerinden seçtiği kitabı okumaya başlayan çocuğun herhangi bir hatası olursa uygulama tarafından okuma ile ilgili telaffuz hatası yaptığı söylenir. Ayrıca uygulama ekranında çıkacak olan bir sayfa, doğru telaffuzun nasıl yapılması gerektiğini sesli olarak gösterecek.

Çocuklarının çok daha efektif çalışmasını ve iyi bir okuma eğitimi almasını isteyen ebeveynler, muhtemelen bu uygulamadan memnun kalacaklar. Google Rivet, şu an için Türkiye’de kullanılabilir durumda olan bir uygulama değil. Ancak yakın bir zaman içerisinde Avrupa ve Türkiye gibi birçok ülkede aktif hale gelecek.

Bu uygulamanın ebeveynler için kolaylaştırıcı olacağını düşünüyor musunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Nike ayaklarınızı artırılmış gerçeklik uygulamasıyla ölçecek