Yurt dışında en çok izlenen filmler (24 Haziran – 1 Temmuz)

annabelle

#İŞBİRLİĞİ

2019’un en çok merak edilen filmleri ardı ardına vizyona girmeye devam ediyor. Peki geçtiğimiz hafta yurt dışından en çok izlenen filmler hangileriydi? İşte bu sorunun yanıtı.

Şu aralar vizyona giren filmlere baktığımızda, genel ağırlığın yabancı filmlerden yana olduğunu görüyoruz. İtiraf etmemiz gerekiyor. Son dönemde öyle gişeyi sallayacak kalitede yerli yapımlar vizyona girmedi. Hatta 1 milyon seyirci barajını aşan yerli film bile olmadı diyebiliriz.

Yabancı filmler tarafına baktığımızda ise tamamen farklı bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. Çünkü son 2 – 3 aydır merakla beklenen yapımlar ardı ardına vizyona giriyor. Avengers Endgame ile başlayan bu süreç geçtiğimiz hafta sonu beyaz perdedeki yerini alan Annabelle Comes Home ile devam ediyor.

Avengers Endgame, Avatar’ı geçebildi mi?

Peki geçtiğimiz hafta yurt dışında en çok izlenen filmler hangileriydi? Bu sorunun cevabını öğrenmek için sinema sektörünün kalbinin attığı ülkeye yani Amerika’ya bakacağız. Zaten ülkemizde hit olarak en çok izlenenler listesine giren yapımlarda genel itibari ile Hollywood işi filmler oluyor. O yüzden bu listenin, ülkemizdeki en çok izlenen filmler listesinin bir yansıması olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri geçtiğimiz hafta sonu en çok izlenen 5 film ve bu filmlerin tanıtım videoları ile başbaşa bırakalım.

The Secret Life of Pets 2

Geçen Hafta Hasılat: 7.090 milyon dolar
Dünya Genelinde Toplam Hasılat: 223 milyon dolar