Hangi mesajlaşma uygulaması, hangi verilere erişiyor?

Pornhub en çok izlenen porno türünü açıkladı

Şu aralar en çok merak edilen sorulardan birisi de şu; hangi mesajlaşma uygulaması, hangi verilere erişiyor?

Facebook’un kullanıcı sözleşmesini değiştirmesi ile birlikte pek çok kişi yeni bir mesajlaşma uygulamasına geçmek için kolları sıvadı. Peki WhatsApp yerine tercih edilmesi gerek uygulama hangisi?

Kimisi Signal, kimisi Telegram, kimisi Bip kimisi de farklı uygulamalar tercih ediyor. Peki hangi uygulama, kullanıcıların hangi verilerine erişim için izin istiyor. Dilerseniz bu konuda hazırlanan tabloya aşağıdan göz atabilirsiniz.

mesajlasma uygulamasi

Tabloda da net bir şekilde görüldüğü üzere hali hazırda en çok veri için izin isteyen uygulama Bip. Sonrasında ise WhatsApp geliyor. Bu uygulamalar içerisinde en cazip olanı ise Signal diyebiliriz. Zaten Elon Musk da kullanıcıları Signal kullanmaları konusunda uyarmıştı.

Hangi mesajlaşma uygulaması daha güvenli

Elbette burada WhatsApp’ı diğer uygulamalardan ayıran önemli bir eksi daha var. O da verilerin Facebook ve Facebook şirketleri ile paylaşılma izni. Diğer uygulamalar ise verilerinizi herhangi bir şirketle paylaşmıyor.

En azından Telegram ve Signal için bunu söylemek mümkün. Hangi uygulamayı kullanmayı tercih edeceğiniz ise tamamen size kalmış diyebiliriz.

Fakat tabloya göre konuşacak olursak şimdilik veri güvenliği açısından en sağlıklı uygulama Signal diyebiliriz. Belki Elon Musk’ın Signal’i tavsiye etmesinin temel nedeni de bu olabilir. Yerli uygulamalara olan talep ise biraz daha az. Bunun da belli başlı nedenleri var.

Türkiye’de WhatsApp alternatifi uygulamalar!