Türkiye Uzay Ajansı paylaşımı sonrası sosyal medya çalkalandı

NASA roketleri gücünü

Türkiye Uzay Ajansı paylaşımı bugünlerde merak uyandırıyor. Peki bu ajans nasıl bir paylaşım yaptı da böylesine büyük bir heyecan uyandırdı. İşte merak edilen detaylar.

Tüm dünyada devam eden uzay çalışmaları ile birlikte Türkiye Uzay Ajansı kuruldu. Özellikle son dönemlerde uzay alanında yapılan yatırımlar bunu teşvik etmişti. Türkiye ise kendi uydusunu başka şirketler aracılığıyla fırlatabiliyordu. Tüm bunları sağlayabilmek için böyle bir ajansın kurulmasına karar verildi.

Kurulduğu ilk günden itibaren büyük tartışmalara yol açan ajans öncelikle Ay hedeflerinden bahsetmişti. Türkiye tarafından yapılacak olan roketlerin ay yüzeyine araç taşıyacağını ifade etmişti. Bunun üzerine birçok kişi böyle birşeyin imkansız olduğunu savundu. Fakat yapılan son bir paylaşım soru işaretlerini artırdı.

Bakan Varank paylaşıma destek verdi

Türkiye’de bazı çalışmalara imza atan Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Türkiye Uzay Ajansı tarafından yapılan bir paylaşımı kendi hesabında paylaştı. Uzay Ajansı yaptığı paylaşımda etrafın dumanlı olduğu son derece ilginç bir fotoğraf karesi paylaştı.

Yapılan paylaşıma bakıldığında açıkçası herhangi bir sonuç çıkarmak neredeyse imkansız. Muhtemelen ajans merak uyandırmak için böyle bir fotoğraf seçti. Ancak Sanayi ve Teknoloji Bakanı tarafından yapılan açıklamalara bakarsak bazı çıkarımlarda bulunabiliriz. Öncelikle Ay ile ilk temastan bahsedilmişti. Hemen ardından yeni nesil uydu geliştirme alanı vurgulandı.

Yeni uzay aracı uzay turizmini ayağa kaldıracak

Son olarak Türkiye’ye ait bölgesel konumlama ve zamanlama gibi sistemlerin geliştirilmesi hedef olarak koyulmuştu. Muhtemelen bu hedeflerin gerçekleştirilebileceği bir roket fırlatımı ile ilgili paylaşım olabilir. Peki siz bu paylaşım hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.