Roscosmos Türkiye’den astronotlar göndermek için tarih verecek

Rusya uzay yarışında

Uzay alanında önemli çalışmaları ile tanınan Roscosmos Türkiye’den astronotlar için tarih vermeye hazırlanıyor. Kuruluş daha önce dile getirilen Türk astronotların uzaya çıkması ile ilgili fikirlere olumlu bakmıştı.

Rusya’nın uzay ajansı olan Roscosmos’un Başkanı Dmitriy Rogozin, çok önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır ile uzaya astronot gönderme konusunda görüştüklerini ifade eden Roscosmos başkanı, yakında tarih verecek.

Roscosmos Türk astronotlar için hazırlıklar yapıyor

Uzaya farklı ülkelerden astronot göndermek için Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan ile görüşmeler başlatıldı. Hatırlayacağınız üzere bundan kısa bir süre önce Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı olan bir kişi uzaya gönderilmişti.

Roscosmos astronot

Türkiye’den astronotların gönderilmesi için ilk çalışmalar Ağustos ayında Rusya ziyareti ile başlamıştı. Hemen ardından Rusya önemli bir teklifte bulundu ve Türkiye’den astronotların uzaya götürülebileceği ifade edildi. Kuruluş yakın bir zamanda net olarak tarih verecek.

Türkiye Uzay Ajansı ve Roscosmos ortak olarak çalışmalarını sürdürecek. 2019 yılında astronotların gönderileceğine ihtimal verilmiyor. Ancak 2020 yılında astronotların net gidiş tarihi ortaya çıkacak. Peki sizce bu gelişme Türkiye’nin uzay çalışmaları ile ilgili önemli bir katkı sağlayacak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Rusya NASA için uzay gemisi inşa edecek