Yeni uzay aracı uzay turizmini ayağa kaldıracak

virgin galactic süpersonik

Virgin Galactic yeni uzay aracı tanıtımını yaptı. Bu aracın önümüzdeki vakitlerde uzay turizmini ciddi ölçüde ayağa kaldıracağı tahmin ediliyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Yeni uzay aracı tanıtan şirketlerin sayısı önemli ölçüde artıyor. Özellikle de SpaceX gibi firmaların sayısı gerçekten de çok ciddi seviyelere yükseldi. Geleceğin artık uzayda olduğu kesinleşti. Uzay alanında yapılan çalışmalar çok farklı çeşitlere ayrılıyor. Mesela Japonya uzay kurumları göktaşlarından değerli madenler çıkarmaya çalışıyor.

SpaceX şirketi ise Mars yolculuğuna odaklanıyor. Ayrıca internet alanında da bazı uzay çalışmalarına devam ediyor. Virgin Galactic ise uzay turizmine odaklanmış gibi görünüyor. Yeni tanıtılan VSS Imagine isimli bir uzay aracı büyük bir başarı yakalayabilir.

Uzay turistleri yerçekimsiz ortamda vakit geçirecek

Uzay turizmi daha şimdiden birçok şirket için son derece cazip görünüyor. Ayrıca buna odaklanan ve böyle bir yolculuk isteyen birçok kişi olduğunu söyleyebiliriz. Elbette insanların neredeyse tamamı mutlaka uzayda belirli bir süre vakit geçirmek ister. Ancak maliyetler ilk etapta herkesin gitmesini engelleyecektir.

yeni uzay aracı

Virgin Galactic uzay turizmi hizmetini herkese sunmak istiyor. İlk etapta yeni araçlar ile bu tür turistik faaliyetler düzenlenebilir. Zaten şirketin temel amaçlarından birisi de 2022 yılında ilk uzay turistlerini uzaya uçurmak. Bunu başarması her ne kadar 2022 yılında olmasa bile muhtemelen kısa bir süre içerisinde gerçekleştirebilir.

Virgin Galactic Spaceport America uçuşuna hazırlanıyor

Uzay turizmi ile ilgili SpaceX şirketinin de bazı çalışmaları var. Bu alanda yaşanan rekabet gerçekten de ciddi bir hızla devam ediyor. Bakalım yeni uzay araçları bu konuda önemli bir fark yaratabilecek mi? Peki siz uzay turizmi hakkında ne düşünüyorsunuz?