Türkiye ekonomisi dünya basınında geniş yer buldu

Türkiye ekonomisi dünya basınında

Türkiye ekonomisi dünya basınında kendisine oldukça geniş bir yer buldu. Özellikle son dönemlerde yaşanan gelişmeler bunu tetikledi. Hadi gelin merak edilen ayrıntılara birlikte bakalım.

Yaşanan son gelişmeler ile birlikte Türkiye ekonomisi dünya basınında kendisinden söz ettiriyor. Dolar kuru hiç beklenmeyen bir şekilde 14 TL seviyelerine kadar yükselince panik havası hakim oldu. Daha birkaç ay önce 8,8 TL düzeyinde olan dolar kuru ne yazık ki ani bir atak ile yeni rekorlar kırmaya başladı.

Elbette her şey bunlardan ibaret değil. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden çekildi. Onun yerine Nurettin Nebati atandı. Çok hızlı bir şekilde gerçekleşen bu değişiklik ile birlikte dünya basınında Türkiye ile ilgili birçok başlık atıldı. Lütfi Elvan faiz arttırımını pek desteklemiyordu.

Türkiye ekonomisi dünya gazetelerinde

Küresel çapta Türkiye ekonomisi çok ilginç günlerden geçiyor. Hükümetin bu alanda değişikliğe gittiği ifade ediliyor. Faizler indirilince doların sert bir şekilde yükselmesi zaten bekleniyordu. TL değer kaybedince Türkiye’deki ürünler ve işçiler büyük oranda ucuzlayacak. Bunun üzerinden ihracat geliştirmek isteniyor.

Türkiye ekonomisi dünya basınında

Dünya basınında ise Maliye Bakanı’nın ani bir şekilde istifası yer aldı. Liranın sert bir şekilde düşüşü ile birlikte bu bakanın istifa ettiği Finansal Times tarafından yazıldı. European Markets ise yaptığı açıklamada faiz ile ilgili yeni hamlelerin güvenilirliği zedelediğini söyledi. Bir başka basın kuruluşu olarak bilinen Bloomberg faiz indirimlerinin çatlakları derinleştiğini belirtti.

Japonya banka destekli bir kripto para birimi için kolları sıvadı

Türkiye ekonomisi dünya basınında böylece geniş bir yer buldu. Peki siz faizlerin indirilmesi ve TL’nin değer kaybetmesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.