Salgından sonra ABD ekonomisi nasıl olacak?

Salgından sonra ABD ekonomisi

Herkesin merak ettiği sorulardan birisi de salgından sonra ABD ekonomisi nasıl olacak problemidir. Dünyanın en büyük ekonomik gücü olan ABD bu salgın ile birlikte büyük bir darbe aldı.

Apple, Microsoft ve Google gibi devasa şirketlere sahip olan ve salgından sonra ABD ekonomisi ne olacak sorularının muhatabı olan ülke, ekonomik lokomotif olarak  görülüyor. Ancak büyük salgın nedeniyle şirketin bu ünvanını bırakması ihtimal dahilinde. ABD ile olan dünya ilişkileri nedeniyle bu ülkenin ekonomisi büyük bir önem taşıyor. Şu anda bile ABD borsası yaklaşık olarak %20 civarında düşüş yaşadı.

ABD ekonomisi büyük bir düşüş yaşayacak

Google ve Microsoft gibi şirketler piyasa değeri bakımından ve hisse olarak düşüşe geçince otomatik bir şekilde ABD ekonomisi de önemli bir yara alacaktır. Böyle bir durumda dünya genelinde büyük bir küresel kriz beklentisi oluşma ihtimali yüksek.

Salgından sonra ABD ekonomisi yeni

Geçtiğimiz günlerde Apple şirketinin bilgisayar satışlarının %14 oranında düşmüştü. Ayrıca kuruluşun tercih edilen diğer cihazlarında da bu tür düşüşler görmek mümkün. Dünya geneline yayılan virüsün milyonlarca insana bulaşması nedeniyle tedirginlik devam ediyor. Eğer bu şekilde devam ederse en az 1 yıl gibi bir süre de toparlanmak için harcanacak.

Koronavirüsten ölen kişi sayısı giderek artıyor

Çin şu anda ABD ekonomisi ile büyük bir ihracat içerisinde. Eğer her iki ülke de virüs salgınını hızlı bir şekilde atlatırsa, muhtemelen ekonomik kalkınma daha hızlı olacaktır. Elbette bu ekonomik yükseliş sadece Çin ve ABD için geçerli olmayacak. Her iki ülkenin de ekonomisinin kötüye gitmesi dünya genelindeki ekonomiyi olumsuz etkiliyor.