Türkiye ekonomisi büyüdü mü? İşte ortaya çıkan ilginç tablo

Türkiye'de enflasyon tahmini

OECD ülkeleri çapında yapılan çalışmalara göre Türkiye ekonomisi büyüdü mü? Ortaya çıkan tablo gerçekten de herkesi şaşırttı. İşte merak edilen detaylar.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye ekonomisi büyüdü haberleri ortaya çıktı. 2020 yılındaki büyüme rakamlarını açıklayan bu kurum ülkenin büyüdüğünü söyledi. Gayri safi yurtiçi hasıla 8599 dolar seviyelerinde. Ayrıca ihracat yüzde 15,4 oranında azaldı. İthalat ise yüzde 7,4 oranında yükseldi.

İthalat ve ihracat kısımlarına bakınca özellikle elektronik cihazların bu dengeyi biraz bozduğu söylenebilir. Ancak alınan vergiler burada dengeyi sağlayabiliyor. Yapılan çalışmalarda aynı zamanda sektörel gelişmeler ortaya çıkarıldı. Buna göre inşaat sektörü yüzde 3,5 oranında küçüldü.

Türkiye büyüyen iki ülkeden birisi oldu

TÜİK tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye’nin 2020 yılındaki büyüme oranı yüzde 1,8 olarak açıklandı. Dünya Bankası ve IMF gibi kuruluşlar Türkiye’nin daha fazla büyüyeceğini söylemişti. Ancak beklentilerin altında kalındığı ifade edilebilir.

Türkiye ekonomisi büyüdü

Pandemi ne yazık ki tüm dünya ülkelerinde ekonomiyi adeta altüst etti. Ancak sadece iki ülke böyle bir dönemde büyümeyi başardı. Çin ve Türkiye 2020 yılı içerisinde büyüme elde etti. Tüm ülkelere bakıldığında en fazla küçülenin İngiltere olduğu görülüyor. Buna göre İngiltere pandemi nedeniyle 2020 yılında yüzde 7,8 oranında küçüldü.

Akıllı telefon pazarı yeniden büyümeye başladı!

Hindistan, İtalya, Meksika ve Fransa gibi ülkeler pandemi sürecini en zorlu şekilde atlatanlar arasında yer alıyor. Salgın bittikten sonra ekonomik veriler daha net bir şekilde okunabilir. Peki siz Türkiye tarafından yakalanan bu büyümeyi hissedebiliyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere paylaşabilirsiniz.