Kamu bankaları ATM hizmetlerinde değişikliğe gidiyor: İşte yeni sistem

Türkiye ekonomisi dünya basınında

Türkiye’nin en büyük kamu bankaları ATM hizmetlerinde değişikliğe gidiyor. Yeni hizmetle birlikte hem komisyon oranları hem de diğer birçok hizmette bazı değişiklikler yapıldı.

Kamu bankaları ATM kullanımı için büyük bir karar aldı. Bu karara göre ATM kullanımı eskisinden çok daha farklı olacak. Şu anda kullanıcıların çok önemli bir bölümü internet bankacılığı veya mobil bankacılık gibi hizmetler kullanıyor. Kamu bankaları ise hem yazılım hem de donanım açısından çok fazla destek sağlamaya başlamıştı.

Her ne kadar internetten veya mobil üzerinden yapılan bankacılık çok daha cazip olsa bile yine de ATM’lerin yerini hiçbirisi dolduramıyor. Nakit para alıp vermede ATM gibi yerler fazlasıyla etkin.

Yeni ATM sisteminde komisyonlar ne olacak?

Kamu bankaları tarafından başlatılan “Türkiye’nin ATM Merkezi Projesi” ile birlikte tüm kamu bankaları tek çatı altında toplanıyor. Böylece Halkbank ATM’si kullanmak isteyen birisi Ziraat Bankası’ndan da işlemlerini tamamlayabilecek. Böylece ATM bakımı veya onarımı ile ilgili masraflar kapatılacak.

kamu bankaları ATM

Yeni ATM sistemleri ile ilgili alınan kararlara bakıldığında komisyonlarda da değişikliğe gidildiği görülüyor. Buna göre artık ortak ATM’ler üzerinden yapılan harcamalardan komisyon alınmayacak. Türkiye genelinde 15 bin ATM ile birlikte proje desteklenecek.

Vatandaşların buralardan sıfır komisyonla işlem yapması büyük memnuniyet yarattı. Bazı bankaların aldığı komisyon oranları insanları zor durumda bırakabiliyordu. Bu ATM’lerin çok kısa bir süre içerisinde her yere yayılması bekleniyor.