Japonya banka destekli bir kripto para birimi için kolları sıvadı

Japonya banka destekli bir kripto para birimi için kolları sıvadı

Japonya, dijital bir para birimi geliştirmek için önemli bir adım atmak üzere. Reuters’e göre, yaklaşık 70 Japon firmasından oluşan bir konsorsiyum, bu hafta 2022’de yen tabanlı bir kripto para birimi başlatmayı planladıklarını söyledi. İşte detaylar.

Geçici olarak “DCJPY” olarak adlandırılan projeyle ilgili dikkate değer olan şey, ülkenin en büyük üç bankasının bunu destekleyecek olması. Mitsubishi UFJ Financial Group, Mizuho Financial Group ve Sumitomo Mitsui Financial Group, Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, dijital ödemeler için ortak bir ödeme altyapısı oluşturmak üzere geçen yıldan beri bir araya geldiklerini söyledi.

Japonya banka destekli bir kripto para birimi için kolları sıvadı

Konsorsiyumun diğer üyelerinden bazıları Doğu Japonya Demiryolu Şirketi ve Kansai Elektrik Enerjisi Şirketi’dir. Önümüzdeki aylarda para birimini test etmeye başlamayı planlıyorlar. Deney, Japonya Merkez Bankası’nın dijital yen yaratmak için yaptığı işten ayrı bir konsept olarak karşımıza çıkacak. Japonya’nın böyle bir şeyde öncü olması şaşılacak  ir şey değil. Zira ülke parayı sevmesiyle tanınıyor. Daha 2018’de bile ülkedeki tüm perakende işlemlerinin yüzde 80’i banknot ve madeni paralarla tamamlandı. Bu, Japonya hükümetinin ülke ekonomisini daha tüketici dostu ve üretken hale getirmenin bir yolu olarak değiştirmeye çalıştığı bir şey. Teknoloji konularında öncü oldukları için kripto para ile ilgili bir yeniliğin de Asya’dan gelmesine şaşmamak gerek. Şüphesiz diğer ülkeler de Japonya’nın ayak izlerini takip edecektir.

Google Chromebook ekranınızı diğer insanlardan koruyacak: Hemen kararacak