Salgından sonra Avrupa ekonomisi nasıl olacak?

Türkiye'de enflasyon tahmini

Hem borsacıların hem de reel yatırımcıların salgından sonra Avrupa ekonomisi ile ilgili büyük soru işaretleri bulunuyor. Dünya üzerinde bugüne kadar gelmiş geçmiş en ağır virüs salgını olan bu hastalıktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Bildiğiniz üzere salgından sonra Avrupa ekonomisi ile ilgili büyük değişiklikler bekleniyor. Özellikle Avrupa Birliği’nin birlikte kalması konusunda çok büyük sorunların ortaya çıkabileceği tahmin ediliyor. Teknoloji açısından değerlendirildiğinde Avrupa kaynaklı şirketlerin çok fazla olmadığı biliniyor. Ancak özellikle otomobil sektörü bu konuda can çekişme ihtimali ile karşı karşıya. Elbette Otomotiv devi olan Almanya bu konuda en büyük riski taşıyan ülke olarak biliniyor.

Salgından sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Avrupalı bütün yöneticiler bundan sonra her şeyin değişeceği konusunda hem fikir. Bunun sadece teknoloji alanında değil aynı zamanda bütün kategorileri kapsayacağı tahmin ediliyor. Umutlar her ne kadar yüksek olsa bile birçok kişi Avrupa ekonomisinde büyük bir dalgalanmanın yaşanacağını tahmin ediyor.

Salgından sonra Avrupa ekonomisi yeni

Bakılması gereken bir diğer nokta ise Avrupa’nın diğer dünya ülkeleri ile olan ilişkilerinin ne olacağı. Örneğin Çin burada çok önemli bir faktör. Hem teknoloji hem de teknik cihazlar ihraç eden Çin Avrupa ekonomisi bozulursa zorluk yaşayabilir. Her ne kadar ABD ile daha çok alışveriş içerisinde bulunulsa bile Çin için Avrupa’nın çok büyük bir önemi bulunuyor.

Siri şimdi de koronavirüs önlemi almanız için çalışıyor

Salgının hemen sonrasında ekonominin normal seyrine girmesi zaman alacağı için muhtemelen Çin ile olan ihracatları da bir süre durgunlaşacak. Ayrıca Huawei tarafından ihraç edilen 5G teknolojisi şimdilik sallantıda gibi görünüyor.