Covid-19 Türkiye sınırına dayandı!

SK CoV TravelBan 2.25.20 SIXTEEN NINE scaled

Halk arasında Corona Virüsü olarak bilinen Covid 19 dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Virüsten ölen kişi sayısı giderek artıyor.

Çin’in Wuhan kasabasında ortaya çıkan Corona Virüsü olarak bilinen Covid-19 dünya genelinde 80 bin insandan fazlasına bulaştı. Şu an için ölüm oranı çok ciddi boyutlarda olmasa da dünya diken üstünde. Virüsün sadece insandan insana değil ayrıca nesneden insana da bulaşması bu hastalığı çok daha farklı bir yerde konumlandırıyor. Her ülke kendi vatandaşını korumak adına bir takım önlemler alsa da Çin’e uçuşların hastalığın ciddiyeti anlaşılana kadar durdurulmaması virüsün dünyaya yayılmasındaki en önemli faktör.

AppGallery artık daha güçlü

Son olarak açıklanan resmi rakamlara göre Japonya’ da 851, Güney Kore’de 977, İtalya’ da 232, Singapur’da 90, İran’da 95, ABD’de 53, Tayland’da 35, Avustralya’da 23, Malezya’da 22, Vietnam’da 16, Almanya’da 16, İngiltere’de 13, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 13, Fransa’da 12, Kanada’da 11, Hindistan’da 3, Filipinler’de 3, Kuveyt’te 3,  İspanya’da 3, Rusya’da 2, İsrail’de 2, Umman’da 2, Bahreyn’de 1, Nepal’de 1, Sri Lanka’da 1, Kamboçya’da 1, Belçika’da 1, İsveç’te 1, Finlandiya’ da 1, Mısır’da 1, Lübnan’da 1 kişi Covid-19 virüsüne yakalandı. Her ne kadar bunlar resmi rakamlar olsa da gerçek rakamlar bundan çok daha fazla. Sadece geçen hafta İran’da bu virüsten ölen kişi sayısı 50 olarak iddia edildi. İran için bir kaç şehrin karantinaya alınması gerektiği önerilirken yönetim hiç bir şehrin karantinaya alınmayacağını durumun o kadar ciddi olmadığını açıkladı.

Covid-19 Türkiye’nin etrafını sardı!

Türkiye’de resmi olarak henüz bu virüse yakalanan bir kişi yok. Ancak virüsün Türkiye’ye sıçraması an meselesi. Irak, Yunanistan ve Gürcistan’dan yeni Corona virüs vaka haberleri geliyor. Geçtiğimiz gün Gürcistan’dan da ilk Covid-19 haberi geldi. İran’dan, Azerbaycan hattı üstünden Gürcistan’a ulaşan bir vatandaşta bu virüse rastlandı.

Ülkemizin yakın dost ülkesi olan Pakistan’da Corona Virüsü’ne iki kişi yakalandı. Pakistan Sağlık Bakanı Zafer Mirza, 200 milyon kişilik ülke de sadece 2 kişinin Covid-19′ a yakalandığını ve bunlar için standart önemlerin alındığını dile getirdi. Pakistan’ın dışında Norveç, Romanya ve Kuzey Makedonya’da da ilk kez yeni tip Corona virüs vakaları görüldüğü bildirildi.