3 Temmuz vaka sayısı açıklandı!

Türkiye corona virüsü vaka sayısı

Türkiye’nin koronavirüs ile olan mücadelesi devam ediyor. İşte 3 Temmuz vaka sayısı ve diğer detaylar.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası geçtiğimiz Mart ayında ortaya çıkmıştı. Aslına bakılırsa Türkiye Mart ayına kadar durumu iyi idare etmişti. Amerika ve Avrupa’da vaka sayıları hızla yayılırken Türkiye’de ise henüz tanımlanmış bir koronavirüs vakası yoktu.

Fakat bu pembe tablo çok da uzun sürmedi. Virüsün Türkiye’ye gelmesiyle yayılması çok hızlı gerçekleşti. Yaz aylarına doğru hafiflemeye başlayan tablo kış aylarının gelmesiyle birlikte çok daha ağır bir hal aldı.

Koronavirüs 2020 Mart ayından bu yana ülkemizde 49.874 kişiyi yaşamdan kopardı. Ayrıca 702 kişinin durumu da ciddiyetini koruyor.

İşte 3 Temmuz vaka sayısı!

Hatırlanacağı üzere 26 Kasım itibariyle Türkiye’deki vaka sayıları tekrardan açıklanmaya başlamıştı. İlk gün 27.000 civarında olan vaka sayıları bir ara 4.000 seviyelerine kadar düşmüştü.

3temmuz

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre 218.924 kişiden 4537’sinin testi pozitif çıkarken, 478 kişi ise ağır semptomlar gösterdiği için hastaneye yatırıldı.

1 Temmuz itibariyle tüm yasaklar kalkmış durumda. Yani şu anda hiç bir gün ve saatte sokağa çıkma yasağı ya da kısıtlaması söz konusu değil.

Ayrıca restoranlar için uygulanan belirli kapasitede hizmet verme uygulaması da sona erdi. Görünen o ki Türkiye artık normalleşme yönünde önemli adımlar atıyor. Aşılamanın tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki süreçte koronavirüs tedbirleri tamamen rafa kaldırılabilir.

Fakat vakaların tekrardan artması bazı tedbirleri de beraberinde getirecektir.

Koronavirüs tedbirleri genişletildi! İşte yeni yasaklar