TSMC, Avrupa’daki ilk tesis için tarih verdi

tsmc

Tayvanlı çip üreticisi TSMC (2330.TW), Avrupa’daki ilk tesisinin inşaatına 2024 yılının dördüncü çeyreğinde başlamayı planladığını söyledi.

Hollanda’da düzenlenen bir konferansta, TSMC’nin Avrupa şefi Paul de Bot, Almanya’nın Dresden kentindeki tesisin, Avrupa Yarı İletken Üretim Şirketi (ESMC) olarak bilinen, 2027’de üretime başlayacak inşaatın yolunda olduğunu belirtti. Geçtiğimiz Ağustos ayında TSMC, Infineon (IFXGn.DE) ile birlikte Almanya’da 11 milyar dolarlık fabrika planlarını duyurdu. Ayrıca NXP (NXPI.O) ve Robert Bosch’un her birinin %10’ar hisseye sahip olduğu belirtildi.

TSMC

TSMC’nin uluslararası operasyonlarını denetleyen Kevin Zhang, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Cips Yasası kapsamında tesis için bir sübvansiyonun onaylanacağına inandığını ancak henüz gerçekleşmediğini belirtti. Zhang, “Avrupa Birliği ve Alman hükümetinin güçlü desteği var, bu nedenle orada iyi bir destek alabileceğimizden eminiz” dedi. Ayrıca, “TSMC’nin Avrupa Yarı İletken ekosistemi için gelmesi, doğrudan büyük otomotiv müşterilerine ulaşmak adına oldukça heyecan verici bir zaman olacak” şeklinde ekledi.

Zhang, Dresden fabrikasının ilk kez 2010’ların ortasında tanıttığı 22 nanometrelik üretim noktasında çip üreteceğini söyledi. ESMC, otomobillerin genelinde camları, ön cam sileceklerini, frenleri, sensörleri ve daha fazlasını kontrol etmek için kullanılan mikro denetleyici birimlerine atıfta bulunarak “temel olarak en gelişmiş MCU teknolojisini otomotiv kullanımının kalbine getirmemize olanak tanıyacak” dedi. Daha sonra firmanın Avrupa’daki yatırımlarını daha gelişmiş çipler üretebilecek tesisleri de kapsayacak şekilde genişletmeyi göz ardı etmedi, ancak bunun birkaç yıl daha beklemesi gerekecekti. Şirket, Japonya’daki ilk tesisini 2021’de kurmaya başladı ve bu yıl daha gelişmiş ikinci bir Japon tesisi planladığını açıkladı.

Honor 200 Pro hakkında önemli bilgiler ortaya çıktı