Amazon Dronelarına Sıcak Hava Engeli

Amazon droneları

Amazon drone servisi ABD’de bazı bölgelerde faaliyete geçti. Ancak bu droneların sıcak havalarda sağlıklı çalışmaması ciddi bir sorun yaratabilir.

Online alış veriş platformu sayesinde dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline gelen Amazon, bir yandan pek çok farklı alana yatırım yaparken, bir yandan da asıl iş alanı olan online alış veriş tarafında kullanıcılara sunduğu hizmetin kalitesini arttırmanın yollarını arıyor. Hızlı teslimat konusunda dünyanın en iyilerinden olan Amazon dronelar sayesinde teslimat süresini daha da kısaltmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda Prime Air adını verdiği bir projeye imza atan şirket, ABD’nin belli başlı bölgelerinde bir süredir dronelarla da teslimat yapıyor. Ancak gelen son bilgiler, bu drone sisteminin ciddi bir kusuru olabileceğini gösteriyor.

amazon drone

Wired’ın haberine göre Amazon droneları, belli bir sıcaklığın üstünde sağlıklı bir şekilde çalışamıyor. Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı ortamlarda bu droneların kullanılamayacak olması, şirket için ciddi bir sorun teşkil ediyor. Zira şirketin çok yakında Prime Air servisini faaliyete geçireceği birkaç şehirden biri de Arizona ve bu şehirde yılın üç ayı 40 derecenin üzerinde hava sıcaklıkları gözlemleniyor. Üstelik Arizona bu konuda yalnız değil. Dünyanın pek çok yerinde bu hava sıcaklıklarının sıkça yaşandığı şehirler bulunuyor. Bu da Amazon dronelarının bu şehirde düzenli olarak kullanılmasını imkansız hale getiriyor.

Öte yandan Amazon drone servisinin genel olarak da istendiği gibi gitmediğini söyleyebiliriz. 2030’a kadar dronelarla 500 milyon teslimat yapma hedefiyle yola çıkan Amazon, bugüne kadar sadece birkaç bin teslimat yapabildi. Üstelik pilot bölge olarak seçilen bazı kasabalarda bu sistem sağlıklı çalışmadığı için kapatılmaya başlandı. Bu gidişat, Amazon’un hedefine ulaşmakta epey zorlanacağını gösteriyor.

Yeni ChatGPT Tanıtıldı; Bilim-Kurgu Filmlerine Bir Adım Daha Yaklaştık