Apple Vision Pro’yu Farklı Ülkelerde Çıkarmaya Hazırlanıyor

Apple Vision Pro

Yeni bir rapora göre Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro yakın zamanda fark ülkelerde de satışa sunulacak.

Bloomberg, Apple’ın Vision Pro‘yu farklı ülke pazarlarında çıkarmak için hazırlık yaptığını belirtti. Hatta haberde ABD dışındaki mağazalarda çalışan bazı kişilerin Vision Pro eğitimi almak için şirketin Cupertino’daki merkezine geldiği ifade ediliyor. Benzer eğitimler gözlük çıkmadan önce ABD’deki mağazalarda çalışanlara da verilmişti. Böylece çalışanlar cihazı müşterilere nasıl tanıtacaklarını ve soruları nasıl yanıtlayacaklarını öğrenmişlerdi.

Vision Pro’nun uluslararası pazarda çıkışı için kesin bir tarih verilmedi, ancak kaynaklar cihazın farklı ülkelerde yakında çıkacağını ileri sürüyor. Büyük ihtimalle karma gerçeklik gözlüğü WWDC’den sonra kademeli şekilde diğer pazarlarda satışa sunulacak. WWDC 2024 veya Türkçe adıyla Dünya Geliştirici Konferansı 10 – 14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

vision pro

Raporlananlara göre Avustralya, Çin, Almanya, Fransa, Japonya, Güney Kore ve Singapur mağazalarında çalışanlar cihaz eğitimlerine katılıyor. Bu nedenle gözlüğün ilk olarak bu ülkelerde satışa sunulması muhtemel. Apple analisti Ming-Chi Kuo daha önce yayınladığı öngörü raporunda gözlüğün WWDC’den önce farklı ülke pazarlarında çıkabileceğini iddia etmişti. Bloomberg’in haberi ise Ming-Chi Kuo’nun tahminlerini yalanlıyor. Zaten WWDC’ye de çok az kaldı.

ABD’de tüketicilerin Vision Pro’ya yönelik ilgisinin azalmaya başladığı ve Apple’ın bu sebeple gözlüğün sevkiyatlarını azalttığı iddia ediliyor. Cihazın küresel pazardaki satışı tüketicilerin ilgisini yeniden çekebilir, ancak 3500 dolarlık fiyat halen büyük bir engel olarak görülüyor. Apple’ın daha uygun fiyatlı karma gerçeklik gözlüğü üzerinde de çalıştığı rivayet ediliyor.

iOS 17.5 Güncellemesi Çıktı Yenilikler Nedir?