Huawei Kirin işlemciler için kötü haber! Siparişler durdu! Donald Trump yine bir işler peşinde!

Huawei Kirin

Huawei ve Honor telefonlara güç veren Huawei Kirin işlemciler için kötü haber geldi! TSMC siparişlerini durdurma kararı aldı!

Amerika ile Çin arasındaki ekonomik savaşın ilk kurbanı olan Huawei, Google cephesinin Android lisansını iptal etmesi ile ağır bir darbe almıştı. Sonraki süreçte ise ARM, Microsoft ve Intel de Huawei’ye cephe almış ancak kısa sürede geri adım atılmıştı. Bugün ise Huawei Kirin yonga setleri için üzücü bir haber geldi.

Kirin yonga setlerini üreten TSMC, uzun bir süre sipariş almayacağını açıkladı. Gelen bilgilere göre TSMC artık bir sonraki emre kadar Kirin yonga setlerini üretmeyecek. Ancak belirtilene göre; mevcuttaki siparişler Eylül ayına kadar tamamlanıp Huawei’ye teslim edilecek.

GTA 5 Türkçe yama burada! Ücretsiz yüzde 100 GTA 5 Türkçe yama indir!

TSMC’nin Perşembe günü Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni bir tesis inşa edeceği söyleniyor. Bu tesisin üretimi için TSMC’nin ABD ihracat kural değişikliğini yakından takip ettiği söyleniyor. Eğer ABD ile TSMC anlaşmış ise ilerleyen yıllarda Huawei’nin üretim için başka bir firma bulması gerekebilir.

Huawei Kirin

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı; Amerika teknolojisi ile yurt dışında üretilen yarı iletkenlerin Huawei’ye satışını iptal etmek için girişimlerde bulunmuştu. Muhtemelen ABD işi daha sıkı tutarak üreticileri kendi ülkesinde üretim yapmaya yönlendirecek. Bu sayede yaptırımlarını direkt olarak uygulayabilecek.

ABD’ye kafa tutan Huawei’nin işi ilerleyen yıllarda daha da zorlaşacak gibi görünüyor. Google Servisleri yerine Huawei Mobile Servisleri’ni kullanıma sunan Huawei’nin, yonga seti konusunda nasıl bir hamle yapacağı ise bilinmiyor. Eğer ARM lisansı da iptal edilirse Huawei’nin yonga seti üretim işi yalan olur.


Yorumlar kapatıldı.