TSMC, Intel ve Samsung Rekabeti Sertleşecek

tsmc 1

TSMC’de vitesi yükseltmeye hazırlanıyor. Yeni bir söylentiye göre Tayvanlı üreticisi Intel ve Samsung’la olan yarışta öne geçmek için düğmeye bastı.

Ctee’nin haberine göre TSMC, nisan ayı içinde Baoshan’daki ilk 2 nm fabrikasının ekipmanlarını kurmayı planlıyor. Şirketin 2024 sonuna kadar da deneme üretimlerine başlayacağı belirtiliyor. Raporda Baoshan’daki 2. fabrikanın ve Kaohsiung’daki 3 tesisin de 2025’de 2 nm seri üretime geçeceği ileri sürüldü. İsimsiz tedarik zinciri kaynağı TSMC’nin planlarını biraz daha erkene çektiğini ve böylece Intel ve Samsung’la daha sıkı şekilde rekabet edeceğini söyledi.

TSMC’nin 2 nm üretimi için ilk müşterisi ise Apple olacak. Bu arada Analist Ming-Chi Kuo da Apple‘ın 2026’da 2 nm süreciyle üretilmiş çiplere geçiş yapacağını ve iPhone’larda bu yongaları kullanacağını belirtti. Kuo’ya göre TSMC 3 nm’den 2 nm üretim sürecine sorunsuz geçiş yapmak için çip tasarımcısı ARM ile iş birliği gerçekleştirdi.

TSMC

Apple’ın yeni nesil yongalarından bahsetmişken, iPhone 16’ya güç verecek A18 işlemcisi hakkında ilginç bir haber gündeme geldi. Analist Jeff Pu, A17 Pro’nun geçiş tasarımına sahip bir işlemci olduğunu ve iPhone 16‘ların hepsinde A18 işlemcisinin kullanılacağını söylüyor. Analiste göre iPhone 16 ve Plus’ta A18 yongası, iPhone 16 Pro’larda ise A18 Pro yongası yer alacak. Apple iPhone 14’ten beri standart modellerde eski işlemciyi kullanıyor. iPhone 15 ve Plus’ta da A16 Bionic var. Fakat yeni iPhone’larda direkt olarak A18’e geçiş yapılması ve eski yonganın kullanılmaması dikkat çekici olacaktır.

Yeni iPhone’ların piyasaya sürülmesine bir yıldan fazla zaman var. Bunu göz önüne alırsak Jeff Pu’nun pazarlamaya yönelik bir tahmin yaptığını da söyleyebiliriz. Apple’ın şimdiki stratejisini uygulayıp, iPhone 16’larda A17 ve A18 Pro’yu kullanması daha mantıklı. Şirket yeniden markalaşma yapabilir yani isim değişikliğine de gidebilir. Bu yüzden neler olup olmayacağını önümüzdeki aylarda göreceğiz.

Alfa Erkek Kampı Sosyal Medyada Alay Konusu oldu