Trump tarafından hazırlanan Truth Social şimdiden tepki topladı

Trump tarafından hazırlanan Truth Social şimdiden tepki topladı

Eski ABD Başkanı Trump sadece iki gün önce yeni bir sosyal medya platformu başlattı. Truth Social isimli platform, şimdiden bir çok teknik aksaklık ile karşı karşıya. İşte detaylar.

Daha gevşek içerik denetleme politikalarıyla Twitter’a alternatif olarak sunulan site şimdiden bazı problemlerle karşı karşıya. Trump tarafından oluşturulan sosyal ağ bir kaç günlük olmasına rağmen kullanıcıları platformundan atmaya başladı bile. Kullanıcılar, şu anda bekleme listesinde yaklaşık yarım milyon kişinin bulunduğu platforma erişmek için mücadele ediyor.

Sosyal ağ tarafından banlanan kullanıcılar, Twitter’dan daha “ılımlı” bir platform olması gerekirken, daha katı kuralların karşılarına çıktığını iddia ediyor. Birkaç kullanıcı, Truth Social’ın ılımlılık politikasının Twitter’ınkinden önemli ölçüde daha katı olduğuna dikkat çekti. Twitter, geçmişte Covid-19 ve seçimle ilgili yanlış bilgiler konusunda geniş yasaklara sahipti. Twitter’ın politikalarına karşı açılan bu platformun daha katı kurallara sahip olması ise dikkat çekti.

Trump tarafından hazırlanan Truth Social şimdiden tepki topladı

Yeni kullanıcılar, yalnızca iOS’ta kullanılabilen uygulamaya kaydolmaya çalışırken teknik aksaklıklarla da karşılaşıyor. Platform, Pazar akşamı ilk çıkışından sadece birkaç saat sonra, yeni kullanıcı akışı nedeniyle 13 saatlik bir hizmet kesintisi ile karşı karşıya kaldı. Artık siteye kaydedilebilecek yeni hesapların sayısına hız sınırlaması getiriliyor. Uygulamaya katılmak için oluşturulan bekleme listesi 500.000’den fazla kişiyi içeriyor.

Uygulama şu anda Apple App Store’da 4.1 yıldız ortalama kullanıcı puanına sahip. Ancak birkaç 5 yıldızlı yorumcu henüz uygulamaya kaydolamadıklarını belirtti. Uygulamayı beş yıldızla derecelendiren bir yorumcu, henüz True Social’dan bir e-posta onayı almadıklarını yazdı: “Her hesap oluşturmaya çalıştığımda, e-posta adresimi onaylamak için e-posta gelmiyor. Bir keresinde e-postayı saatler sonra aldım ve süresi doldu. Denemeye devam ediyorum ve denemeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Google Chrome yakında manuel olarak şifre eklemenize izin verecek