Apple, çoğu mağazasında maske zorunluluğunu kaldırdı

Apple, çoğu mağazasında maske zorunluluğunu kaldırdı

ABD’deki çoğu Apple Store artık müşterilerin maske takmasını zorunlu kılmayacak. Bloomberg’e göre teknoloji devi maske zorunluluğunu bıraktı. Şirket mağazaları yüz yüze sistemine  hazırlanıyor. İşte detaylar.

Apple’ın çalışanlarına bu hafta maske gereksinimlerindeki değişiklikleri anlattığı duyuruldu. Ayrıca web sitesini her mağazanın kurallarını gösterecek şekilde güncellediği bildirildi. Hâlâ maske gerektiren birkaç yer var. Özellikle de daha katı kuralların geçerli olduğu bölgelerde. Apple, Kansas, Kuzey Karolina ve Ohio da dahil olmak üzere ABD’nin çığu bölgesinde maske zorunluluğunu kaldırdı. Çoğu New York  mağazası, tamamen aşı oldukları sürece, müşterilerin artık maske takmasını gerektirmiyor. Buna rağmen Apple, maske takmayı öneriyor ve maske isteyen müşterilere maske sağlıyor. Mağaza çalışanları da maske takmaya devam edecek.

Apple, çoğu mağazasında maske zorunluluğunu kaldırdı

Apple’ın ürünlerini nasıl kullanacakları konusunda şirket çalışanlarından yüzyüze destek isteyen müşter mevcut. Bloomberg bazı mağazaların bu hafta içinde tekrar bu hizmete başlayacağını söylüyor. Apple, maske gereksinimlerini ilk olarak Kasım 2021’de ABD’de kaldırdı. Ancak ülke genelinde COVID-19 vakalarında yaşanan artışın ardından Aralık ayında eski maske kurallarını geri getirdi. Johns Hopkins’ten elde edilen verilere dayanarak, ABD, Ocak ayında tek bir günde 1,36 milyonluk rekor vaka sayısına yaklaştı. Bazı eyaletler maske gereksinimlerini kaldırmaya başladı ve Apple’ın kurallarındaki değişiklikler yalnızca yerel düzenlemelerdeki değişimi yansıtıyor. Ülkemizde henüz maske kurallarında bir değişim mevcut değil.

Google Chrome yakında manuel olarak şifre eklemenize izin verecek