Threads hesabınızı silmek başınızı ağrıtabilir

Meta, Threads aramasında bazı konuları engelliyor

Meta’nın yeni sosyal medya platformu Threads’te Instagram üzerinden hesap açanlar, yeni hesaplarını silmek istediklerinde ciddi bir sorunla karşılaşıyor.

Facebook ve Instagram’ın sahibi olarak halihazırda sosyal medya pazarını domine eden Meta, dün de Twitter’a rakip olacak yeni sosyal ağı Threads’i kullanıcılarla buluşturdu. Instagram kullanıcılarının tek tıkla geçebildiği ve anında Instagram’da takip ettiği herkesi takip edebildiği bu yeni sosyal ağ, tek kelimeyle muhteşem bir başlangıç yaptı. Daha ilk günden 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Threads’te bir günden 90 milyondan fazla paylaşım yapıldı. Meta’nın yeni sosyal ağının bu muhteşem başlangıcı, Twitter için ciddi bir tehlikenin kapıda olduğunu gösterdi.

Meta, yeni sosyal ağıyla muhteşem bir başlangıç yaptı yapmasına ama bu başarının kalıcı olmasını temin etmek için kullanıcıları kızdırabilecek bir hamleye imza attı. Meta’nın bu hamlesi, Threads hesabını silmeyi kullanıcılar için oldukça sıkıntılı hale getirecek gibi görünüyor. Çünkü bu yeni sosyal ağda hesap açmak için Instagram hesabınızı kullandıysanız, ki neredeyse herkes bu yolu tercih etti, hesabınızı kapatmak için tüm Instagram hesabınızı silmeniz gerekiyor. En azından bugün itibarıyla Instagram hesabına bağlı bir Threads hesabını kapatmanın başka bir yolu bulunmuyor.

Meta silinen Threads hesapları için alarma geçti

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu hamle muhtemel Meta’nın uzun vadede daha çok hesabı yeni platformunda tutmasına yardımcı olacak. Instagram hesabını silmek istemeyen kullanıcılar, artık kullanmak istemeseler bile Threads hesaplarını açık tutacak. Elbette bu hesaplar zamanla atıl hale gelebilir ama hesap açık kaldıkça kullanıcıların bu hesapları kullanma ihtimali de devam ediyor. Meta da muhtemelen buna güveniyor. Ancak şirketin bu kararı şimdiden bazı tepkileri beraberinde getirmiş durumda.

Çünkü bu yeni sosyal ağı denedikten sonra hesaplarını kapatmak isteyen bazı kullanıcılar, Instagram hesaplarını silmeden bunu yapamayacaklarını görünce haliyle sinirleniyorlar. Görünen o ki Meta bu kararın getirisin götürüsünden fazla olacağına karar vermiş. Öte yandan şirketin yakında bunu değiştireceği de konuşuluyor.

Threads’te şimdiden 95 milyon paylaşım yapıldı