Trump sosyal ağını bugün başlatıyor

Trump sosyal ağını Pazartesi günü başlatıyor

Reuters’e göre, Donald Trump tarafından kurulan Twitter benzeri sosyal medya platformu Truth Social, 21 Şubat’ta App Store’da başlayacak. İşte detaylar.

Tarih, ağın test versiyonunda görülen bir gönderide ortaya çıktı. Cuma günü bir beta kullanıcısının platformun ne zaman halka açılacağına ilişkin bir sorusuna yanıt veren Truth Social baş ürün sorumlusu konuya açıklık getirdi. Doğrulanmış bir hesap, insanlara takvimlerinde 21’inci günü işaretlemelerini söyledi. Reuters’e göre yönetici, “Şu anda 21 Şubat Pazartesi günü Apple App Store’da yayınlanmaya hazırız” dedi. Bu arada, 21’i ABD’de Başkanlar Günü tatilini işaret ediyor. Trump Twitter ve benzeri platformlardan kovulunca çareyi kendi ağını oluşturmakta buldu.

Lansman Trump’ın sosyal medyaya dönüşünü işaret edecek. Twitter ve Facebook, 6 Ocak’ta ABD Başkentine yapılan saldırının ardından eski başkanı yasaklamıştı. Truth Social’ın bir test sürümü geçen sonbaharda yayınlanmıştı. Web sitesi kurulumunda da problemler yaşayan Trump bunları üstesinden başarıyla gelmiş olacak ki kendi ağını kurmak için kolları sıvadı.

Trump sosyal ağını Pazartesi günü başlatıyor

Reuters tarafından görülen gönderilere dayanarak, Truth Social, Twitter formülünden çok fazla uzaklaşmayacak. İnsanlar, platformun tweet’lere benzer şekilde “Gerçekleri” paylaşabilecekleri bir ağa sahip olacak. Twitter’daki gibi gönderilerin zaman çizelgesi olacak. Beta kullanıcılarının sorularını yanıtlayan yönetici, şirketin “önümüzdeki haftalarda” yayınlayacağı bir doğrulama politikası üzerinde çalıştığını söyledi. Ayrıca TMTG’nin daha sonra gelecek bir doğrudan mesajlaşma özelliği üzerinde çalıştığını da belirtti.

Bill Gates pandemi açıklaması ile büyük tepki topladı