Toyota Volkswagen kapışmasında yeni lider

Toyota corolla Hibrit

Volkswagen en çok otomobil satan üretici unvanını yıllar sonra Toyota’ya kaybetti. İşte Volkswagen ve Toyota arasındaki rekabete dair son detaylar.

2020 yılı pek çok sektör açısından hayli zorlu geçti. Nitekim bu sektörler arasında otomotiv sektörü de yer alıyor. Satışlar her ne kadar ülkemizde patlamış olsa da Avrupa ve Asya’da otomobil satışları ciddi oranda düştü.

Bu düşüş otomobil devlerinin satış rakamlarını da etkiledi. Sektörde öncü isimlerden Toyota’nın satışları yüzde 11.3 oranında düşerken, Volkswagen ise yüzde 15.2’lik kayıp yaşadı.

Avrupa’da ekonomik dengelerin bozulması Volkswagen’in satışlarını daha fazla etkiledi. Alman otomobil devi 2020’de 9.3 milyonluk satış gerçekleştirdi ve yıllar sonra en çok otomobil satan üretici unvanını kaybetti.

Toyota Volkswagen kapışmasında yeni lider

Toyota 2020 yılında 9.53 milyon otomobil satmasına rağmen tam 5 yıl sonra en çok araç satan otomobil üreticisi ünvanını geri kazanmış oldu.

Toyota’nın 2020’yi lider bitirmesinde Asya pazarının salgından daha az etkilenmesi önemli bir rol oynadı. Özellikle de Japonya ve Güney Kore gibi pazarlarda salgına karşı alınan etkili önlemler, ekonomik buhranın da önüne geçmişti. Doğal olarak bu pazarlarda zirvede olan şirketler, salgından daha az etkilendi.

Sonuç olarak 2020’yi Toyota’nın lider bir şekilde kapattığını söyleyebiliriz. Elbette 2021’de salgının azalmasıyla neler olacak daha net göreceğiz. Tabi ki bir de elektrikli otomobil gerçeği var. Bu alanda Toyota’nın bir adım önde olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

Yerli otomobilin fiyatı netleşiyor


Yorumlar kapatıldı.