Mayıs’ta en çok otomobil satan markalar

otomobil

#İŞBİRLİĞİ

Geçtiğimiz Mayıs ayında otomobil satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemin oranla yüzde 52 azaldı. Peki Mayıs’ta en çok otomobil satan markalar hangileri? İşte bu sorunun yanıtı.

Son dönemde otomobil sektöründe işler pek de istenildiği gibi gitmiyor. ÖTV ve hurda indirimi teşviklerine rağmen hala sıfır otomobil satışları istenilen seviyelere gelmiş değil. Bu durumun en önemli nedeni ise kredi faizlerinin hayli yüksek olması.

Peki tüm bu şartlar altında geçtiğimiz ay en çok otomobil satan markalar hangileri oldu? Bu yazımızda Mayıs ayında en çok otomobil satan markalarını sizlerle paylaşacağız.

Aslına bakılırsa sıralamada geçtiğimiz aya kıyasla öyle büyük bir değişim bulunmuyor. Yine yerli üretim otomobillerin fazlasıyla tercih edildiğini görüyoruz.

Otomobil pazarı küçülmeye devam ediyor!

Geçtiğimiz aylarda da olduğu gibi yine Renault ve Fiat, Türkiye’de açık ara zirveye oynuyor. Bu ikiliyi ise ülkemizdeki popüler markalardan bir diğeri olan Toyota takip ediyor. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri en çok satan otomobil markaları listesi ile başbaşa bırakalım.

En çok satan otomobil markaları

Renault

1 Renault

Yerli: 4178
İthal: 552
Toplam: 4730