En çok satan otomobiller – Şubat 2019

otomobil 1

#İŞBİRLİĞİ

ODD merakla beklenen Şubat ayı otomobil satış rakamlarını açıkladı. En çok satan otomobiller listesinde Şubat ayında da zirvedeki isimler değişmedi.

Malum, son aylarda otomotiv sektöründe önüne geçilemeyen bir daralma yaşanıyor. Hükümetin ÖTV vergisinde indirime gitmesine karşın hala satışlar istenilen seviyelere çıkmış değil. Yine de Mart ayının sonunda bitecek olan ÖTV indiriminden ötürü Şubat ayında satışlarda biraz kıpırdanma yaşandı. Tabi ki bu durum satışların geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yaklaşık olarak yüzde 47 oranında azaldığı gerçeğini değiştirmiyor.

En az yakan benzinli otomobiller için tıklayın

Şubat ayında en çok satan otomobiller listesine baktığımızda, zirvedeki isimlerin yer değiştirmediğini görüyoruz. Hala Fiat’ın sevilen modeli Egea açık ara farkla önde bulunuyor. Elbette bu durumda İstanbul’da yer alan taksilerin büyük bir çoğunluğunun Egea olması da büyük önem arz ediyor. Ayrıca şirketlerin kiraladığı filo araçlarında da en çok tercih edilen model Egea.

Öte yandan Renault grubunun iki popüler modeli Clio ve Megane da Şubat ayında yükselişe geçen isimler arasında yer alıyor.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri Şubat ayının en çok satan otomobiller listesi ile başbaşa bırakalım.

Geçtiğimiz ay en çok satan otomobiller

Fiat Egea

Fiat Egea

Toplam Satış Adedi: 2647