Türkiye’de en çok satan otomobil markaları – 2018

cars

#İŞBİRLİĞİ

Ülkemizde en çok satan otomobil markaları hangileri? Bu yazımızda 2018 içerisinde otomobil ve hafif ticari kategorisinde en çok satış yapan markaları sizlerle paylaşıyoruz.

Artık 2018’in sonun geldik diyebiliriz. Bu yıl otomotiv sektörü açısından pek de parlak geçmedi. Aslında yılın ilk yarısında herşey normaldi. Fakat Ağustos sonrasında hızla arta döviz kuru, en çok otomotiv sektörünü etkiledi. Artan döviz kuruna ek olarak faizlerin de yükselmesi, üreticileri zor duruma soktu.

Artı ardına gelen zamlar sonrası sıfır otomobil satışları durma noktasına geldi. Neyse ki son bir iki ayda yaşanan olumlu gelişmeler sonrası sektör rahat bir nefes aldı. Eylül ayında en ucuz sıfır otomobil fiyatları 90.000TL seviyesine kadar çıkmışken, şu aralar aynı otomobilleri 70.000TL altına almak mümkün.

Peki 2018’de Türkiye’de en çok satan otomobil markaları hangileriydi? Bu yazımızda otomobil ve hafif ticari araç satış toplamlarına göre en çok satan otomobil markaları listesiyle karşınızdayız.

Hemen yazımızın başında belirtelim. Liste Ocak ve Kasım ayları arasındaki periyodu kapsadığı için Aralık ayındaki satışlar sonrası ufak değişimler olabilir. Fakat öyle büyük ölçekte bir değişim yaşanması pek de mümkün görünmüyor.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri 2018’in en çok satan otomobil markaları ile başbaşa bırakalım.

2018’de en çok satan otomobil markaları

10) Nissan

nissan

Menşei: Japonya
Satılan araç adedi: 22295