Tosuncuk dolandırıldı: Mal varlığının büyük bir bölümüne el konuldu

tosuncuk

Tüm Türkiye’nin en çok konuştuğu isimlerden tosuncuk dolandırıldı. Uruguay’da başına gelmeyen kalmadı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın bildiğiniz üzere Türkiye’de Çiftlik Bank isimli bir girişim kurmuştu. Bu şirket milyonlarca lira topladıktan sonra kapandı. Çiftlik Bank sahibi Mehmet Aydın ise ülke dışına kaçtı. Böylece milyonlarca kişiyi dolandırmış oldu.

Yaptığı büyük dolandırıcılık işi ile gündemdeki yerini her zaman koruyan Mehmet Aydın 7 Temmuz 2021 tarihinde tutuklandı. Onunla ilgili bazı ilginç detaylar da ortaya çıktı. Uruguay’da lüks araçla drift yapan tosuncuk bu aracını Uruguay hükümetine kaptırdı.

Lüks eşyalara sahip olan Tosuncuk dolandırıldı

Gelen son detaylara göre fiyatı 640 bin dolar olan lüks bir araca el konuldu. Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’a ait olan bu lüks araç Uruguay yönetimi tarafından ele geçirildi. Kendisine ait 640 bin dolarlık araç ile birlikte şirkete ait 7 villa arsasına ve inşaat malzemelerine el konuldu.

tosuncuk dolandırıldı

Tüm bunlara ek olarak kendisinin mevcut paraları da ele geçirildi. Böylece Uruguay hükümeti tarafından onun malvarlığının çok ciddi bir bölümü alındı ve açık arttırma ile satışa sunuldu. İlk etapta Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu’na götürülen Mehmet Aydın, şu anda Edirne F Tipi Cezaevi’ne nakledildi.

Tosuncuk ilk ifadesinde bakın neler söyledi: İlginç gelişmeler yaşanıyor

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın devam eden mahkeme süreci ile birlikte çok ciddi bir hapis cezası alacak. Fakat kendisinin anlattığına göre o da dolandırıldı. Peki sizce Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın kendisinin söylediği gibi suçsuz mu? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.