Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın Türkiye’de: Yılın en büyük olayı

tosuncuk

Uzun bir süredir her yerde aranan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın Türkiye’ye getirildi. Brezilya’da kendisi teslim olan tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın sonunda Türkiye’de. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Türkiye’de birçok dolandırıcılık faaliyeti yürütüldü. Ancak hiçbirisi Çiftlik Bank kadar devasa miktarda vurgun yapamadı. Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın Çiftlik Bank isimli bir girişim kurdu. Bu girişim birçok kişiden para toplayıp onlara sanki çiftliklerde hayvanları varmış gibi bir ortam sağladı. Bu hayvanlar üzerinden belirli bir miktarda gelir dağıtıldı.

Herkese küçük küçük paralar dağıtan Mehmet Aydın hemen ardından kullanıcıların yatırmış olduğu bütün paraları toplayarak ülkeden kaçtı. Dünyanın birçok yerini dolaşmak zorunda kaldı. Sonuç olarak Brezilya’da kendi isteğiyle teslim oldu.

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın İstanbul Havalimanı’na getirildi

Ortaya çıkan son detaylara göre Brezilya’daki Türk konsolosluğuna giden ve hemen ardından teslim olan Mehmet Aydın hızlıca Türkiye’ye getirildi. Brezilya’daki Havaalanı’ndan İstanbul Havalimanı’na getirilen Tosuncuk 22:00 civarında ülkeye giriş yaptı.

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın

Türkiye’ye geldiği andan itibaren hızlıca gözaltına alındı. İstanbul Havalimanı Adliyesi’ne sevk edilen Mehmet Aydın savcıya gerekli tüm açıklamaları yapacak. Bunun ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülecek ve yaklaşık olarak 4 gün kadar gözaltında kalacak. Hemen ardından İstanbul Anadolu Adliyesi’ne gönderilerek davası başlatılacak.

Çiftlik Bank dolandırıcısı Tosuncuk ifşa oldu: Sedat Peker yine devrede

Onun hakkındaki iddialar gerçekten de çok büyük. Nitelikli, örgütlü ve bilişimli dolandırıcılık gibi suçlarla aranıyor. Kendisinin 22 bin 580 yıldan 75 bin bin 260 yıla kadar hapsi talep ediliyor. Peki sizce ona verilmek istenen ceza yüksek mi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlere paylaşabilirsiniz.