TOGG’un fiyatı kaç TL olacak? İşte yanıtı

togg

Geçtiğimiz gün TOGG ile ilgili çok önemli bilgiler açıklandı. Halkın rahatça ulaşabileceği TOGG modelinin 2027 yılında geleceği belirtildi. SUV kasa TOGG’un fiyatı da Şubat ayına kaldı. İşte detaylar.

TOGG’un fiyatı kaç TL olacak? İşte yanıtı! Hatırlanacağı üzere bir süre önce elektrikli otomobillerin ÖTV oranlarında hatırı sayılır artışlar gerçekleşmişti. Normal şartlarda çok düşük olan ÖTV oranı bir anda yüzde 60’lara kadar çıkmıştı. Bu da normal fiyatı 300.000 TL olan bir otomobile 180.000 TL daha eklemek anlamını taşıyordu. Ardından TOGG’un da arasında bulunduğu modellerdeki ÖTV oranı tekrarda düşürülerek yüzde 15’e çekilmişti.

togg

Uzun bir süredir gündemden düşmeyen yerli otomobilin fiyatı hakkından çok fazla spekülasyon ortaya atıldı. Bazları uygun fiyatlı olması konusunda o kadar ileriye gitti ki 600 bin TL gibi rakamlar bile konuşuldu. Ancak kimileri ise bu konuda daha karamsardı. Onlar tarafından ortaya atılan fiyat genellikle 1 milyon TL civarındaydı.

yerli otomobil TOGG

TOGG’un fiyatı kaç TL olacak? İşte yanıtı

Fakat TOGG için belirtilen yeni etiket bu tahminlerin de ötesinde. Eğer hükümet TOGG için bir ayrıcalık tanımazsa menzili ile rakiplerini kıskandıracak olan TOGG’un fiyatı beklenenin çok daha ötesinde olabilir.

Yerli otomobil TOGG

Öyle ki yapılan hesaplamalar TOGG’un yaklaşık olarak 800 bin TL’lik etikete sahip olacağını gösteriyor. Elbette bu etiket fiyatı 2023 için düşünülmüş. Yani günümüz koşulları ile bir fiyatlandırma yapılmamış. Bu fiyat hesaplanırken yıllık enflasyon olası artışlar vb. durumlar da hesaba katılmış.

Açık konuşmak gerekirse genel beklenti TOGG’un rakiplerinden çok daha ucuz olması yönünde. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Apple 5G donanımı için ciddi adımlar atıyor