Apple 5G donanımı için ciddi adımlar atıyor

Apple dördüncü nesil iPhone SE'nin gelişimini iptal etti

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, kendi donanımını geliştirme yönünde önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Hali hazırda mobil modemler konusunda dışa bağımlı olan teknoloji devi bu zinciri kırabilmek için somut işler yapmaya başladı. İşte tüm detaylar.

Apple 5G donanımı için ciddi adımlar atıyor. Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Apple 5G’ye geçiş sürecini bir hayli sancılı geçirmişti. O dönemde Apple’ın arası Qualcomm ile pek iyi değildi. Dahası iki dev mahkemelik olmuştu ve Qualcomm Apple’dan hatırı sayılır bir tazminat talep ediyordu.

Apple, Müzik ve TV+ aboneliklerinin fiyatını yükseltti

Bu bağlamda Apple da 5G için rotasını Intel’e çevirdi. Fakat burada aradığını bulamayınca, el mahkum Qualcomm’a istediği tazminatı ödemek zorunda kaldı.

Bu sıkıntılı süreç Apple’ın acilen 5G modemini üretmesi için önemli bir işaretti. Tim Cook ve ekibi zaman harcamadan kendi modemlerini üretmek için işe koyuldular.

Apple Store çalışanları sendika seçimi için başvuruda bulundu

Apple 5G donanımı için ciddi adımlar atıyor

Apple’ın bir süredir kendi modemi üzerinde çalıştığı zaten biliniyordu. Apple’a yakın kaynaklardan biri olan Ming Chi Kuo sonunda bu modemin ne zaman geleceğini açıkladı.

Kuo’ya göre Apple’ın kendi üretimi olan 5G modem 2024’ün ilk yarısında kullanılabilir olacak. Bu da 2024 yılında gelecek olan iPhone modemlerinde Apple’ın kendi ürettiği modemleri kullanacağı anlamını taşıyor.

Apple çalışanı, şirketi 17 milyon dolardan dolandırdığını itiraf etti

Apple zaten kendi yongasını kendisi üretiyor. Yani yonga içerisindeki CPU ve GPU patentleri Apple’a ait. Modemi de kendi üretmeye başladığı zaman dışa bağımlılığı minimuma inmiş olacak. Elbette önümüzde 2 senelik bir süreç var. Bakalım Apple gerçekten de kusursuz bir 5G modem geliştirmeyi başarabilecek mi? Bunu zaman gösterecek.

Steam indirimleri göz kamaştırıyor!