TikTok’u yasaklayabilecek yasa tasarısı!

TikTok'u yasaklayabilecek yasa tasarısı!

ABD Temsilciler Meclisi Cumartesi günü TikTok’un ülkede yasaklanmasını ya da satışının zorunlu kılınmasını öngören bir yasa tasarısını kabul etti. İşte tüm detaylar.

Daha önce Mart ayında Meclis’ten geçen ancak daha sonra Senato’da askıda kalan tasarının revize edilmiş versiyonu, bu sefer bir dış yardım paketiyle birleştirildi; bu da büyük olasılıkla artık daha yüksek öncelikli bir madde olarak ele alınacağı anlamına geliyor. Tasarı, başlangıçta TikTok’un Çinli ana şirketi ByteDance’e, yasalaşması durumunda uygulamayı satması için altı ay süre veriyordu, aksi halde TikTok ABD uygulama mağazalarında yasaklanacaktı. Gözden geçirilmiş versiyona göre ByteDance’in elden çıkarmak için bir yıla kadar süresi olacak.

TikTok'u yasaklayabilecek yasa tasarısı!

AP’ye göre tasarı Meclis’te 360’a 58 oyla kabul edildi. Şimdi Senato’ya taşınacak ve Senato da birkaç gün içinde konuyu oylayabilecek. Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer bugün, Senato’nun bir sonraki oylamanın ne zaman yapılacağı konusunda bir anlaşmaya varmak için çalıştığını söyledi. Hatta, bunun önümüzdeki Salı günü gerçekleşmesi bekleniyor. Başkan Joe Biden daha önce Kongre’nin onaylaması halinde tasarıyı destekleyeceğini söylemişti.

Tasarı, platformu Çin ile bağları nedeniyle ulusal güvenlik tehdidi olarak gösteriyor. En azından TikTok’a göre uygulamada yaklaşık 170 milyon ABD’li kullanıcı var ve ByteDance’in onları savaşmadan bırakması beklenmiyor. Bu haftanın başlarında X’te yayınlanan bir açıklamada TikTok Policy hesabı, böyle bir yasanın bu kullanıcıların “ifade özgürlüğü haklarını çiğneyeceğini”, “7 milyon işletmeyi mahvedeceğini ve ABD ekonomisine yılda 24 milyar dolar katkıda bulunan bir platformu kapatacağını” söyledi.  Tasarıyı eleştirenler de mevcut.

EFI Automotive Robot Şarj Cihazı ile Elektrikli Araç Sahiplerinin Konforunu Artıracak!