Huawei ve ZTE ABD’de Yasaklanabilir

hau

Huawei’yi ABD’de iyi günler beklemiyor olabilir. Geçtiğimiz günlerde AT&T anlaşmasının bozulmasının ardından bugün de yasaklanma iddiaları ortaya atıldı.

Amerika Macerası Huawei İçin Pek İyi Geçmiyor

Huawei’nin bir süredir dünya pazarlarına açılma çabaları hepimizin malumu. Özellikle Amerika için ortaya konan çaba, oldukça fazla. Fakat Çin merkezli şirket, şu ana kadar başarılı olabilmiş değil. Bildiğiniz gibi Huawei, üst düzey telefonları için Amerikalı operatör AT&T ile anlaşmak üzereydi, lakin ABD’li milletvekillerinin olaya müdahil olup endişelerini dile getirmesinin ardından işler değişti. Birkaç gün önce anlaşmanın iptal olduğu duyuldu ama Çinli  şirketin başına gelecekler bununla kalmayacak.

İletişim yasasını savunmayı gerekçe göstererek oluşturulan bu yeni detaylar, açıkça Huawei ve ZTE’yi saf dışı bırakıyor. Huawei ve ZTE üretimi ekipmanları kullanmak diye başlayan ve bunların sağladığı servisleri kullanmak şeklinde devam eden liste, açıkça Çin merkezli iki şirketi kara listeye alıyor.

Tasarıyı hazırlayan kişi ise Michael Conaway. Bu isim aynı zamanda Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesinin soruşturmasını açan kişi.

Tasarı, ABD’deki özellikle teknoloji severlerin tepkisini almış durumda. Söz konusu telefonların iş için yoğun bir kullanımının bulunmadığı biliniyor. Bu da neden böyle bir önlem alınmasının ihtiyacı duyulduğu merak ediliyor. Bunun yanında bahsi geçen iki şirket de telekomünikasyon anlamında kilit role sahipler. Bunları sadece telefon pazarında görmek yanlış olur.

Tüm bu sorular şimdilik yanıt bulamasa da, kapalı kapılar ardında neler olacağı ve tasarının kabul edilip edilmeyeceğini birlikte göreceğiz. Olayların ardından ABD pazarına girmesi beklenen Mate 10 Pro’yu da raflarda görmek mümkün olmayacak gibi gözüküyor.

SpaceX’in Dragon Kapsülü Dünya’ya İndi