ABD ve Huawei savaşı giderek büyüyecek

ABD ve Huawei savaşı

ABD ve Huawei savaşı gerçekleşen büyük mücadele henüz sona ermedi. ABD’nin Çinli teknoloji devi Huawei’ye uyguladığı yaptırımlar büyük yankı uyandırmıştı. İşte haberimizin detayları.

ABD, Huawei Technology ile birlikte 40 alt markasını daha kara listeye almaya karar verdi. Özellikle de yüksek teknoloji alanında çalışan şirketlerle Huawei’nin çalışması da yasaklandı. Böylece Huawei, ABD’den çok büyük ölçüde dışlanmış oldu.

ABD ve Huawei savaşı tasarı haline geldi

ABD’nin kendi içinde üretilen bileşenlerde, kullanılan yabancı ürünlerin belli bir yüzdenin altında olmaması gerekiyor. Bu durumu büyük tepkilere de yol açıyordu. 

Yüksek teknoloji ürünlerinde bu oran %25 civarındaydı. resmi olmayan yeni bilgiye göre Ticaret Bakanlığı, Huawei ürünlerinde bu eşiği %10’a çekecek bir yasa taslağı üzerinde yoğun bir şekilde çalışmalarını devam ettiriyor. bu tasarı, geçtiğimiz hafta yapılan bir toplantıdan sonra Yönetim ve Bütçe İdaresi’ne teslim edildi. Henüz konuyla ilgili kesin bir açıklama yok.

ABD hükûmetiyle Huawei arasındaki durum düşünülünce bu karar çok uzak bir ihtimal değil. Huawei şirketi her ne kadar kendisini aklasa bile, ABD için bu şirket büyük bir tehlike unsuru. ABD’nin Çinli şirketlere karşı takındığı tutum zaten biliniyor. Özellikle TikTok gibi şirketlere bile büyük bir tehdit var. Sizce Huawei ve ABD arasındaki bu mücadele nasıl ilerleyecek? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei P40 için yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor!