TikTok yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

TikTok yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

Piyasaya sürüldüğü dönemden bu yana en popüler uygulamalar arasında karşımıza çıkan TikTok yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. İşte tüm detaylar.

TikTok geçen yıl dünya çapında aylık bir milyar aktif kullanıcıya ulaştığını söyledi, yani şirket ne yapıyorsa işe yarıyor. ByteDance’ın sahip olduğu şirket platformunu, YouTube ile doğrudan rekabete sokmayı hedefliyor. Şirket bu kapsamda yeni özellikler test ediyor. Örnek olarak, dünya çapındaki seçkin kullanıcılara telefonlarında izledikleri videolar için yatay tam ekran moduna erişim sağlayan yeni bir özellik geliyor.

TikTok yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

Şirket, TechCrunch’a bu testin bir parçası olmayı seçen kullanıcıların akışlarında kare veya dikdörtgen videolarda bir düğme göreceğini onayladı. Bu düğmeye dokunurlarsa, video tüm ekranı kaplayacak şekilde yatay olarak genişleyecek. TikTok’lar kısa dikey videolar olmalarıyla ünlü. Bu yüzden içerik oluşturucular, manzara modunda çekim yaptılarsa video başına “telefonunuzu çevirin” mesajı koymak zorundalar. Şirket bu özelliği başlatırsa artık bunu yapmak zorunda kalmayacak ve diğer içerik oluşturucular manzara videoları çekmeye daha yatkın hale gelebilir.

Bu, şirketin YouTube’un biçimini daha çok sevebilecek kitleleri yakalamak için yaptığı en son hamle. Örneğin, bu yılın başlarında TikTok maksimum video uzunluğunu üç dakikadan on dakikaya çıkardı. Önceki bir TechCrunch raporuna göre, çocuklar ve gençler 2020’nin ortasından bu yana TikTok’ta YouTube’dan daha fazla zaman geçiriyorlar diyebiliriz.

Pro Oyuncular için: Razer Wolverine V2 Chroma Gamepad