Netflix kısa videolar özelliği kullanıcılara dağıtılıyor: Gerisini TikTok düşünsün

Netflix, iOS oyunlarını App Store üzerinden kullanıma sunacak

Bugüne kadar pek bahsedilmeyen Netflix kısa videolar özelliği kullanıcılara dağıtılıyor. Bu yeni özellik ile birlikte şirketin TikTok benzeri bir yapıya kavuşması bekleniyor. İşte konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar.

Dünyanın en büyük online film ve dizi izleme platformları içerisinde yer alan Netflix kısa videolar özelliği alıyor. Aslına bakacak olursak bu özellik son dönemlerde fazlasıyla popüler. YouTube tarafından yayınlanan Shorts özelliği ile Netflix tarafından yapılmak istenen neredeyse aynı.

TikTok, Instagram ve Facebook gibi aklınıza gelebilecek neredeyse tüm popüler internet siteleri bu tür özellikleri kullanıyor. Netflix böyle bir özelliği kullanmak için geç bile kaldı diyebiliriz. Şirket yılın ilk aylarında bünyesindeki yapımlardan kısa kesitler izlemeyi mümkün hale getirmeye çalışıyordu. Şimdi ise bunu açık bir şekilde herkese sunmayı hedefliyor.

Netflix kısa videolar özelliği eğlenceli bir ortam sunacak

ABD’li film ve dizi platformu Netflix bu yeni özelliğini daha çok çocuklar için kullanıma sunuyor. Kısa klipler izleyerek onların eğlenmesini sağlamak isteyen platform aslına bakacak olursak TikTok gibi görünecek. Yani son derece renkli bir arayüz bizleri bekliyor.

Netflix kısa videolar özelliği

Kids Clips olarak açıklanan bu özellik Netflix kullanıcılarına teker teker gelecek. Böylece geri bildirimler ile birlikte Netflix bazı denemeler yapabilecek. Şirket özellikle çocukların sevebileceği yapımlara özen göstermek istiyor. Netflix kısa videolar özelliği sayesinde popülerlik düzeyinin artacağı söylenebilir.

Netflix Gaming, iPhone ve iPad’de kullanıma sunuluyor

Tüm bunlara ek olarak şirket bazı kısıtlamalar getiriyor. Mesela bir çocuk kullanıcı, özellik sayesinde bir girişte 10 ila 20 kısa video izleyebilecek. Bu özelliğin Kuzey Amerika ve Güney Amerika içerisinde bir haftada dağıtılması amaçlanıyor. Hemen ardından Avrupa ve Asya gibi kıtalarda yer alan ülkelere dağıtılacak. Peki siz Netflix tarafından sunulan bu yenilik hakkında ne düşünüyorsunuz?