TikTok da Twitter’a rakip oluyor

TikTok, İsrail-Hamas Savaş İçeriğini Filtreliyor

Meta’nın Threads’i yetmezmiş gibi şimdi de TikTok Twitter’a rakip olmak için önemli bir adım attı. Uygulamada yazılı paylaşımlar başladı.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından sosyal medya kullanıcılarında oluşan memnuniyetsizlik, internet şirketlerinin ağzını sulandırmaya devam ediyor. Twitter’a karşı oluşan bu tepkiyi fırsata çevirmek için harekete geçen şirketlere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Bildiğiniz gibi kısa süre önce Meta, Twitter’a rakip olacak yeni sosyal medya platformu Threads’i kullanıcılarla buluşturdu. Özellikle ilk günlerde büyük ilgi gören Threads, kısa sürede yüz milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak Twitter’a ciddi bir rakip olacağını gösterdi. Meta’nın Threads ile yaptığı hamle ByteDance’e de ilham vermiş olacak ki şimdi de ByteDance, TikTok’a Twitter benzeri özellikler ekliyor.

Kısa süreli videoların gördüğü yoğun ilgi sayesinde büyük başarı yakalayan TikTok’ta bundan sonra tamamen metin odaklı paylaşımlar da yer alacak. Popüler uygulamanın arkasındaki şirket olan ByteDance, bundan sonra uygulamada metinlerin sadece yorum ve caption’larda kalmayacağını, tamamen metin odaklı paylaşımların da yapılabileceğini duyurdu. Yani anlayacağınız Meta’dan sonra ByteDance de Twitter’ın yerine geçmek için hamlesini yaptı.

TikTok, ebeveynlere daha da fazla kontrol sunacak

TikTok’taki yazılı post’ların paylaşımı gayet basit olacak. Kullanıcılar aynı video ya da fotoğraf ekler gibi istedikleri metini ekleyerek paylaşımlarını yapacaklar. Bu paylaşımlar yine video ve fotoğraflarda olduğu gibi dikey bir formatta, kaydırmalı bir şekilde diğer kullanıcıların karşısına çıkacak. Uygulamanın olmazsa olmazı olan gönderilere farklı şarkılar ve sesler ekleme seçeneği yazılı paylaşımlarda da kullanılabilecek. Böylece kullanıcılar yazdıkları metinin arkasına uygun gördükleri ses dosyasını ya da şarkıyı iliştirebilecekler.

ChatGPT’nin Android uygulaması kullanıma sunuldu