Spotify 220 milyon aboneye ulaştı

Spotify kullanıcıları sesli kitaplara yoğun ilgi gösteriyor

Kullanıcı sayısını hızla arttırmaya devam eden Spotify’ın abone sayısı 220 milyonu geçti. Ancak şirketin finansal kaybı da büyümeye devam ediyor.

Son günlerde yine zam haberleriyle gündemde olan Spotify son aylarda üst üste zamlar yapmış olsa da bu durum şirketin büyümesinin önüne geçememiş gibi duruyor. Çünkü müzik dünyasının değişilmez bir parçası haline gelen platformun kullanıcı sayısı hızla artmaya devam ediyor. Üstelik platformu sadece ücretsiz olarak kullananların değil aylık ücret karşılığı platforma abone olanların sayısı da hızla artıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre abone sayısı 220 milyonu geçmiş durumda.

30 Haziran itibarıyla 220 milyon premium abonesi bulunan Spotify’ın aylık aktif kullanıcı sayısı ise 551 milyona ulaşmış durumda. Şirket tarafından paylaşılan bu rakamlar, platformun ne kadar popüler olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Ancak platformun bu popülerliği şirket için her şeyin güllük gülistanlık olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü artan kullanıcı sayısına rağmen şirketin kayıpları da artmaya devam ediyor.

daniel ek spotify

Artan kullanıcı ve abone sayısı sayesinde şirketin geliri de yüzde 11 artmış durumda. Şirketin son çeyrekteki geliri 3.5 milyar dolar olarak açıklandı. Ancak gelirde yüzde 11’lik bir artış yaşanırken kayıplarda iki katından fazla artış yaşanması şirketin bu başarısına küçük de olsa bir gölge düşürüyor. Çünkü The Verge’ün haberine göre geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde 125 milyon kayıp açıklayan şirket, bu çeyrekte ise 333 milyon dolar kayıp açıkladı.

Şirketin büyümek için yaptığı harcamaların bu kayıpların artmasında önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. Şirket yönetimi en azından şu an için büyümeye kârlılıktan daha fazla önem veriyor gibi görünüyor. Şirketin Apple Music gibi ciddi bir rakiple karşı karşıya olduğu göz önüne alındığında bu çok da kötü bir strateji olmayabilir.

ChatGPT’nin Android uygulaması kullanıma sunuldu