Threads kullanıcılarının yarısını kaybetti

Threads

Kısa sürede 100 milyon kullanıcıya ulaşarak muhteşem bir başlangıç yapan Threads, sonraki günlerde bu kullanıcıların yarısını kaybetti.

Facebook ve Instagram’ın sahibi olarak halihazırda sosyal medya pazarını domine eden Meta, Twitter’a rakip olarak geliştirdiği yeni sosyal ağı Threads’i kısa süre önce kullanıcılarla buluşturdu. Instagram kullanıcılarının tek tıkla geçebildiği ve anında Instagram’da takip ettiği herkesi takip edebildiği bu yeni sosyal ağ, tek kelimeyle muhteşem bir başlangıç yaptı. Daha ilk günden 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Threads, o günden sonra da hız kesmedi ve 100 milyon kullanıcıya en hızlı ulaşan uygulama olarak ChatGPT’nin rekorunu kırdı.

Meta’nın yeni sosyal medya platformunun böylesine muhteşem bir başlangıç yapması Twitter için tehlike çanlarının çalmasına sebep oldu. Hatta pek çok kişi Threads Twitter’ın sonunu getirecek diye sevinmeye başladı. Ancak görünen o ki Meta’nın işi o kadar da kolay olmayacak. Çünkü Mark Zuckerberg’in son açıklamasına bakılırsa Threads şimdiden kullanıcılarının yarısını kaybetmiş durumda.

Mark Zuckerberg Instagram paylaşımı ile olay oldu

Mark Zuckerberg’in Meta çalışanlarıyla paylaştığı bilgiye göre Threads her ne kadar kısa sürede 100 milyon kullanıcıya ulaşmış olsa da bu kullanıcıların yarısından fazlası ilk birkaç günden sonra hesaplarına girmeyi bıraktı. Yani kullanıcıların önemli bir bölümü merak edip bu yeni sosyal ağda hesap açmış olsa da gelip gördükten sonra bir daha bu platforma geri dönme gereği görmedi. Bu da Meta’nın işinin ilk başta düşündüğümüzden çok daha zor olacağının habercisi.

Zuckerberg ise yeni projesi hakkında hala oldukça umutlu görünüyor. Zuckerberg’e göre uygulamaya yeni özellikler eklenip, uygulama daha da geliştikçe yeni kullanıcı çekmeye devam edecek. Meta CEO’sunun bu öngörüsünün doğru çıkıp çıkmayacağını zaman gösterecek ancak en azından şimdilik Twitter’ın zirvedeki yeri sağlam görünüyor.

Samsung Galaxy S24+ performans testinde görüldü