TikTok bilim ve teknolojiye adanmış bir akış başlattı

TikTok bilim ve teknolojiye adanmış bir akış başlattı

TikTok kısa video formatı ile tüm uygulamaları geride bıraktı. Şirket şimdi bilim ve teknolojiye adanmış bir akış sunacak. İşte tüm detaylar.

TikTok büyük bir bilim topluluğa sahip. Genelde eğlenceli videolar ile gündeme gelen platform bu yönünü de şimdi vurgulamak istiyor. Şirket, yalnızca eğitici videoları gösteren özel bir STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) yayınını başlatıyor. Platformun her zamanki eğlence odaklı içeriği arasında gezinmek zorunda kalmadan kodlama içeriklerini veya güncel deneyleri takip edebileceksiniz. TikTok şimdi bu yeni bölümde yanlış bilgilendirmeyi engellemek için aktif adımlar atıyor.

İki kapsamlı incelemeye tabii tutulacak olan videolar ince elenip sık dokunacak. Her iki incelemeyi de geçemeyen videolar yeni akışa ulaşmayacak. TikTok, ABD’deki kullanıcıların “önümüzdeki haftalarda” STEM isimli yeni akışı görmeye başlayacağını söylüyor. Sosyal medya devi, oyun, spor ve diğer yaygın konuların hayranlarına hitap etmek için bazı bölgelerde yeni akışları da deniyor. Bilim odaklı akış, bu girişimin bir uzantısı olarak karşımıza çıkacak.

TikTok bilim ve teknolojiye adanmış bir akış başlattı

Hükümetler ve okullar, uygulamanın çocuklara ve gençlere zarar verebileceğinden endişeli olduğu için platform itibarını korumak için bu adımı atıyor diyebiliriz. Yeni uygulamanın platformun ABD’de hayatta kalmasına yardımcı olup olmadığı başka bir konu. Bazı politikacılar, ulusal güvenlik tehdidi olduğu korkusuyla uygulamayı doğrudan yasaklamak istiyor. Yetkililer, Çin’in önemli Amerikalılar hakkında veri toplayabileceğinden veya propaganda yayabileceğinden endişe ediyor.

Sony sonunda PS5’in DualSense oyun kolları için güncelleme getirecek