Google TikTok benzeri bir uygulamaya başlıyor: Kısa videolar geliyor

Google Chrome, ziyaret ettiğiniz sayfaları konuya göre gruplandıracak

Dünyanın en büyük arama motoru olarak bilinen Google, TikTok benzeri bir uygulamaya başlıyor. Özellikle son dönemlerde bu tür uygulamalara ihtiyaç var gibi görünüyor. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Google TikTok benzeri kısa videoları uygulamaya koymak için bazı işlemlere başladı. Bununla birlikte önemli sonuçlar almayı planlayan şirket, kullanıcı sayısında artış bekliyor. Böylece Google için yeni bir dönemin başlayacağını söylemek mümkün.

2020 yılında mobil Google arama motoru ile birlikte kısa video denemeleri yapılmıştı. Bu denemeler sayesinde birçok kişi kısa videolarla arama sonuçlarını gözden geçirebildi. Şimdi yeni bir uygulama daha başladı. Böylece masaüstünde de Google’ın bu özelliğini kullanmak mümkün oldu.

Google TikTok benzeri videolar ile dikkat çekecek

Kısa videolar denilince akıllara genelde ilk olarak TikTok geliyor. Özellikle son dönemlerde YouTube Shorts ve Instagram Reels gibi platformlarda da kısa videolar kullnılıyor. Ancak TikTok bu konuda adeta tekel haline geldi. Her ne kadar Instagram ve diğer platformlar tarafından da bazı yeni uygulamalar geliştirilse bile yine de TikTok kadar etkili olmadı.

Google TikTok benzeri bir uygulamaya başlıyor: Kısa videolar geliyor

Google muhtemelen TikTok plarformuna yer verecek. Ancak bunu sadece tek bir platform ile sınırlaması pek mantıklı olmaz. Büyük bir ihtimalle tüm uygulamaların kısa videolarına yer verecek gibi görünüyor. Google TikTok benzeri sistemi kurmak için tüm hazırlıkları tamamladı.

Google, iOS uygulamalarını Android uygulamaları gibi göstermeyecek

Arama sonuçlarının tamamında YouTube Shorts tercih etmeyecek gibi görünüyor. Böyle birşey yaparsa büyük ihtimalle tekelleşme davaları ile karşı karşıya kalacak. Peki siz Google yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz?