Apple tedarikçiler arasındaki rekabeti kızıştırdı

123 33

Apple‘ın kendi 5G modem çipini geliştirdiğini duymayan kalmadı. Hatta Qualcomm CEO’su Cristiano Amon, bir röportajda Apple’ın kendi modem çipini 2024’te çıkarmasını beklediğini söylemişti. Büyük ihtimalle gelecek sene bu modem çipini göreceğiz. Şimdi bu konuyla alakalı çok ilginç bir rapor paylaşıldı. Çünkü Apple’ın 5G modemi yüzüne tedarikçiler birbirine girmiş durumda. İşte detaylar…

DigiTimes tarafından paylaşılan yeni rapora göre Apple’ın kendi tasarımı 5G modemin üretiminde yer almak isteyen birden fazla tedarikçi var. Teknoloji devinin çipi muhtemelen TSMC tarafından üretilecek. Fakat bir de paketleme süreci var ki, işte bu noktada ASE Technology ve Amkor Technology rekabet durumunda. Kaynak iki tedarikçinin paketleme aşamasında yer almak için birbiriyle yarıştığını belirtiyor. Bu iki tedarikçi Qualcomm’un modem çiplerini paketleme konusunda da deneyim sahibi.

Qualcomm, iPhone 14 serisi de dahil olmak üzere teknoloji devinin cihazlarındaki 5G modemlerin tek tedarikçisi konumunda. Ancak şirket kendi 5G modemiyle Qualcomm’a olan bağımlılığını azaltmak istiyor. Fakat Apple hakkındaki açıklamalarıyla tanınan Mark Gurman, Cupertinolu devin Qualcomm’dan tamamen uzaklaşmasının üç yıl kadar sürebileceğini belirtti.

apple

Teknoloji devinin kendi tasarımı 5G modemiyle çıkacak olan ilk cihaz, muhtemelen Mart 2024’te piyasaya sürülecek olan iPhone SE 4 olacak. Yeni iPhone SE’den bahsetmişken ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre yeni SE’de, ince çerçeveli 6.1 inç’lik OLED ekran olacak. Standart iPhone 14’e benzeyecek. Satışta olan son SE modeli, 4.7 inç’lik kalın çerçeveli LCD ekrana sahip. Bu telefonun Apple’ın ana ekran düğmesi ve Touch ID’ye sahip son iPhone modeli olması bekleniyor. İsimsiz bir endüstri kaynağı iPhone SE 4’te Face ID teknolojisinin olabileceğini belirtmişti. Belki yeni SE modelinde Touch ID ve ana ekran tuşu yerine, Face ID’yi görebiliriz.

Diablo 4, Xbox Game Pass’e gelmiyor